HjemOpskrifterLammekrone med citronglaserede ærter og porrer

Lammekrone med citronglaserede ærter og porrer

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Ingredienser
  • 1 kg lammekrone
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk frisk timian hakket
  • 1 spsk olivenolie
  • salt sort peber
  • 3 porrer
  • 25 g smør
  • 250 g ekstrafine ærter frosne
  • 2 tsk revet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Sådan gør du

Sådan gør du
  • 1.
    Rids fedtet på lammekronerne på kryds og tværs med en skarp kniv.

  • 2.
    Hak hvidløget fint, og bland med timian, olivenolie og salt og peber.

  • 3.
    Gnid blandingen ind i lammet på alle sider.

  • 4.
    Varm en pande op, og steg lammet med oversiden nedad, til det begynder at brune.

  • 5.
    Ca. 5 min. ved middel varme.

  • 6.
    Vend kødet, og brun det på de andre sider.

  • 7.
    Læg kødet over i et ovnfast fad, og steg det færdigt i ovnen ved 150 grader C i 20 min.

  • 8.
    Rens porrerne grundigt, og skær dem i skiver på 1½ cm.

  • 9.
    Smelt smørret i en pande, og steg porrerne ved svag varme i 10 min.

  • 10.
    Krydr med lidt salt og peber.

  • 11.
    Tilsæt ærterne sammen med citronskal og -saft, og lad dem simre under låg i 6 min.

  • 12.
    Hak persillen fint, og vend det i grøntsagerne til sidst.

  • 13.
    Skær lammet ud i skiver, og servér sammen med grøntsagerne.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
2714 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
146 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.6 g
Protein: 14.9 %1.3 g
Kulhydrat: 35.7 %3.1 g
Fedt: 49.4 %1.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;