HjemOpskrifterLammekrone med grøn yoghurtdressing og bulgursalat med kikærter og feta

Lammekrone med grøn yoghurtdressing og bulgursalat med kikærter og feta

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 150 g bulgur
  • 3 dl vand
  • salt
  • sort peber
  • 1 lammekrone ca. 800 g.
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 portion grøn yoghurt dressing
  • 1 dåse kikært i lage
  • 1.5 agurker
  • 1 lille rødløg
  • 100 g rucolasalat
  • 150 g feta

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Kom bulgur og vand i en gryde med lidt salt.

  • 2.
    Lad det simre under låg i 15 min.

  • 3.
    Sluk for varmen, og lad det trække under låg.

  • 4.
    Krydr lammet med salt og peber, og brun det godt på alle sider i en pande med olivenolie.

  • 5.
    Læg kødet i et ovnfast fad, og smør det med ca. 1 dl af yoghurtdressingen.

  • 6.
    Gem resten til salaten.

  • 7.
    Steg kødet færdigt i ovnen ved 180 °C i 20 min., eller til det har en centrumtemperatur på 56 °C.

  • 8.
    Lad kødet hvile i 10 min., inden det skæres ud mellem hvert ben.

  • 9.
    Til salaten kommes bulguren i et fad.

  • 10.
    Skyl kikærterne, og kom dem i bulguren.

  • 11.
    Skær agurk i tynde skiver og rødløg i tynde strimler, og kom begge dele i salaten sammen med rucola og smuldret feta.

  • 12.
    Hæld dressing over – og gem evt. lidt dressing til kødet.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5807 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
353 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.2 g
Protein: 19.4 %4.0 g
Kulhydrat: 52 %10.8 g
Fedt: 28.6 %2.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;