Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mest solgte
Nytårsmenu
Julefrokost
Mortens aften and
Inspiration
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Mejeri
Økologi
Baby
Højtider og opskrifter
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
julebag
Grill opskrifter
Ferieaktiviteter
Fødselsdags-opskrifter
Julekager og konfekt
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Ansvarlighed
Klimakærlig mad
22 Klimatips
Vi holder af klimaet
Hjem
Opskrifter
Lammekrone med crust, hokkaidopuré, ristede kantareller og quinoasalat
Lammekrone med crust, hokkaidopuré, ristede kantareller og quinoasalat
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
2 2 stykker lammekrone
6½ tsk salt
95 g smør
crust:
30 g tørrede kantareller
1 dl rasp
95 g smør
2 fed hvidløg
2 tsk honning
2 spsk tørret timian
2 spsk tørret rosmarin
6½ tsk salt
2½ tsk sort peber
hokkaidopuré:
400 g hokkaido græskar
5 dl æblejuice
10 g friskpresset citronsaft
6½ tsk salt
ristede kantareller:
30 g tørrede kantareller
95 g smør
2 spsk smagsneutral olie
6½ tsk salt
½ tsk groftkværnet peber
quinoasalat:
2 spsk jomfruolivenolie
6½ tsk salt
2½ tsk sort peber
citronskal (usprøjtet)
10 g friskpresset citronsaft
2½ dl sort quinoa
100 g jordskokker
50 50 g rosenblade
50 g hasselnødder
pynt: frisk timian
SÅDAN GØR DU
1.
Klargør lammekronerne og skrab ribben fri for kød.
2.
Drys med salt og lad det temperere i 20 minutter ved stuetemperatur.
3.
Kom alle ingredienser til crust i en foodprocessor og blend godt sammen, til konsistensen er blød.
4.
Brun lammekroner i smør på en varm pande.
5.
Tag dem af panden og fordel crust på lammekronerne.
6.
Kom kødet i en bradepande og lad dem stege i 20 minutter ved 200°C i ovnen.
7.
Lad lammekronerne hvile i 12-15 minutter inden udskæring.
8.
Skær hokkaido i grove tern, og kog dem i æblesaft i ca. 20-25 minutter, til det er mørt.
9.
Si æblesaften fra og gem det til puré.
10.
Blend hokkaido, citronsaft og salt med en stavblender.
11.
Spæd til med æblesaft, til konsistensen er blød og cremet.
12.
Udblød kantarellerne som anvist på pakken.
13.
Pres væden ud af kantarellerne og dup dem tørre.
14.
Svits kantarellerne på en pande med smør og olie ved middelvarme, til de er gyldne.
15.
Smag til med salt og peber.
16.
Til quinoasalaten mixes jomfru olivenolie med salt, peber, citronskal og citronsaft i en lille skål.
17.
Kog quinoa, og bland det med dressingen, jordskokker i tynde skiver, rosenkålsblade og ristede hasselnødder.
18.
Skær imellem hvert ribben af lammekronerne, anret med hokkaidopuré, ristede kantareller og quinoasalat.
Lam
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11765 kj / 2812 kcal
Næringsindhold pr. 100g
747 kj / 179 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
2.8 g
Protein:
7.1 %
3.1 g
Kulhydrat:
35.4 %
15.5 g
Fedt:
57.5 %
11.6 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Persondata & Cookies
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;