HjemOpskrifterLammekrone med crust, hokkaidopuré, ristede kantareller og quinoasalat

Lammekrone med crust, hokkaidopuré, ristede kantareller og quinoasalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 2 stykker lammekrone
  • 1 tsk salt
  • 25 g smør
crust:
  • 15 g tørrede kantareller
  • 1 dl rasp
  • 3 g smør
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk honning
  • 2 spsk tørret timian
  • 2 spsk tørret rosmarin
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk sort peber
hokkaidopuré:
  • 400 g hokkaido græskar
  • 5 dl æblejuice
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • 2 tsk salt
ristede kantareller:
  • 15 g tørrede kantareller
  • 25 g smør
  • 2 spsk smagsneutral olie
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk groftkværnet peber
quinoasalat:
  • 2 spsk jomfruolivenolie
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk sort peber
  • citronskal (usprøjtet)
  • friskpresset citronsaft
  • 2.5 dl sort quinoa
  • 100 g jordskokker
  • 50 50 g rosenblade
  • 50 g hasselnødder
  • pynt: frisk timian

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Klargør lammekronerne og skrab ribben fri for kød.

  • 2.
    Drys med salt og lad det temperere i 20 minutter ved stuetemperatur.

  • 3.
    Kom alle ingredienser til crust i en foodprocessor og blend godt sammen, til konsistensen er blød.

  • 4.
    Brun lammekroner i smør på en varm pande.

  • 5.
    Tag dem af panden og fordel crust på lammekronerne.

  • 6.
    Kom kødet i en bradepande og lad dem stege i 20 minutter ved 200°C i ovnen.

  • 7.
    Lad lammekronerne hvile i 12-15 minutter inden udskæring.

  • 8.
    Skær hokkaido i grove tern, og kog dem i æblesaft i ca. 20-25 minutter, til det er mørt.

  • 9.
    Si æblesaften fra og gem det til puré.

  • 10.
    Blend hokkaido, citronsaft og salt med en stavblender.

  • 11.
    Spæd til med æblesaft, til konsistensen er blød og cremet.

  • 12.
    Udblød kantarellerne som anvist på pakken.

  • 13.
    Pres væden ud af kantarellerne og dup dem tørre.

  • 14.
    Svits kantarellerne på en pande med smør og olie ved middelvarme, til de er gyldne.

  • 15.
    Smag til med salt og peber.

  • 16.
    Til quinoasalaten mixes jomfru olivenolie med salt, peber, citronskal og citronsaft i en lille skål.

  • 17.
    Kog quinoa, og bland det med dressingen, jordskokker i tynde skiver, rosenkålsblade og ristede hasselnødder.

  • 18.
    Skær imellem hvert ribben af lammekronerne, anret med hokkaidopuré, ristede kantareller og quinoasalat.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10008 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
635 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.8 g
Protein: 5.1 %1.9 g
Kulhydrat: 28.9 %10.8 g
Fedt: 66 %11.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;