Meny.dk
KØB VIN
search
UGENS AVIS
LOG IND
Find butik
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Baby
Vin til maden
Mejeri i MENY
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Lammekrone med crust, hokkaidopuré, ristede kantareller og quinoasalat
Lammekrone med crust, hokkaidopuré, ristede kantareller og quinoasalat
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
2 2 stykker lammekrone
1 tsk salt
25 g smør
crust:
15 g tørrede kantareller
1 dl rasp
3 g smør
2 fed hvidløg
2 tsk honning
2 spsk tørret timian
2 spsk tørret rosmarin
2 tsk salt
2 tsk sort peber
hokkaidopuré:
400 g hokkaido græskar
5 dl æblejuice
2 tsk friskpresset citronsaft
2 tsk salt
ristede kantareller:
15 g tørrede kantareller
25 g smør
2 spsk smagsneutral olie
0.5 tsk salt
0.5 tsk groftkværnet peber
quinoasalat:
2 spsk jomfruolivenolie
1 tsk salt
0.5 tsk sort peber
citronskal (usprøjtet)
friskpresset citronsaft
2.5 dl sort quinoa
100 g jordskokker
50 50 g rosenblade
50 g hasselnødder
pynt: frisk timian
Sådan gør du
1.
Klargør lammekronerne og skrab ribben fri for kød.
2.
Drys med salt og lad det temperere i 20 minutter ved stuetemperatur.
3.
Kom alle ingredienser til crust i en foodprocessor og blend godt sammen, til konsistensen er blød.
4.
Brun lammekroner i smør på en varm pande.
5.
Tag dem af panden og fordel crust på lammekronerne.
6.
Kom kødet i en bradepande og lad dem stege i 20 minutter ved 200°C i ovnen.
7.
Lad lammekronerne hvile i 12-15 minutter inden udskæring.
8.
Skær hokkaido i grove tern, og kog dem i æblesaft i ca. 20-25 minutter, til det er mørt.
9.
Si æblesaften fra og gem det til puré.
10.
Blend hokkaido, citronsaft og salt med en stavblender.
11.
Spæd til med æblesaft, til konsistensen er blød og cremet.
12.
Udblød kantarellerne som anvist på pakken.
13.
Pres væden ud af kantarellerne og dup dem tørre.
14.
Svits kantarellerne på en pande med smør og olie ved middelvarme, til de er gyldne.
15.
Smag til med salt og peber.
16.
Til quinoasalaten mixes jomfru olivenolie med salt, peber, citronskal og citronsaft i en lille skål.
17.
Kog quinoa, og bland det med dressingen, jordskokker i tynde skiver, rosenkålsblade og ristede hasselnødder.
18.
Skær imellem hvert ribben af lammekronerne, anret med hokkaidopuré, ristede kantareller og quinoasalat.
Lam
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10064 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
637 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
2.8 g
Protein:
5.1 %
1.9 g
Kulhydrat:
29.3 %
11.0 g
Fedt:
65.6 %
11.3 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;