4 personer
1 lammekølle ca. 1,4 kg
Salt og peber
4 kviste rosmarin
400 g små gulerødder
1 fennikel
6 stængler bladselleri
1 helt hvidløg
2 chilier
2 løg
2 store tomater
2 spsk. olivenolie
Pynt:
Bladselleritop
Mynte
Krydr lammekøllen med salt og peber, læg rosmarin på lammet og bind bomuldssnor omkring den.
Brun lammekøllen i en gryde og steg den i ovn i et fad i ca. 1 time ved 200° C.
Skyl og klargør alle grøntsagerne, skræl gulerødderne og halver dem på langs. Skær fennikelen i mindre stykker, skær bladselleristænglerne i mindre stykker på ca. 7 cm. Del hvidløget i fed med skal, skær løget i kvarte, skær tomaterne over i 2 og tilsæt 2 hele chilier.
Bland alle grøntsagerne i et ovnfast fad med lidt olie, tag lammekøllen ud og læg den oven på grøntsagerne og sæt det i ovnen igen i yderlig ca. 45 min.
Server lammekøllen med grøntsager, pynt med bladselleritop og frisk mynte.