HjemOpskrifterLammekølle på grøntsagsbund

Lammekølle på grøntsagsbund

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • groft salt
  • 1400 g lammekølle
  • sort peber
  • 4 kviste frisk rosmarin
  • 400 g små gulerødder
  • 1 fennikel
  • 900 g bladselleri
  • 1 helt hvidløg
  • 2 chiller
  • 2 zittauerløg
  • 2 store tomater
  • 2 spsk olivenolie
  • 900 g bladselleri
  • mynte

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Krydr lammekøllen med salt og peber, læg rosmarin på lammet og bind bomuldssnor omkring den.

  • 2.
    Brun lammekøllen i en gryde og steg den i ovn i et fad i ca. 1 time ved 200° C.

  • 3.
    Skyl og klargør alle grøntsagerne, skræl gulerødderne og halver dem på langs.

  • 4.
    Skær fennikelen i mindre stykker, skær bladselleristænglerne i mindre stykker på ca. 7 cm.

  • 5.
    Del hvidløget i fed med skal, skær løget i kvarte, skær tomaterne over i 2 og tilsæt 2 hele chilier.

  • 6.
    Bland alle grøntsagerne i et ovnfast fad med lidt olie, tag lammekøllen ud og læg den oven på grøntsagerne og sæt det i ovnen igen i yderlig ca. 45 min.

  • 7.
    Server lammekøllen med grøntsager, pynt med bladselleritop og frisk mynte.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15324 kj / 3662 kcal
Næringsindhold pr. 100g
429 kj / 103 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 31.6 %8.0 g
Kulhydrat: 12.3 %3.1 g
Fedt: 56.1 %6.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;