Lammekølle på grøntsagsbund

fork and spoon
Hovedret
clock
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer



1 lammekølle ca. 1,4 kg

Salt og peber

4 kviste rosmarin

400 g små gulerødder

1 fennikel

6 stængler bladselleri

1 helt hvidløg

2 chilier

2 løg

2 store tomater

2 spsk. olivenolie



Pynt:

Bladselleritop

Mynte

Sådan gør du

Krydr lammekøllen med salt og peber, læg rosmarin på lammet og bind bomuldssnor omkring den.

Brun lammekøllen i en gryde og steg den i ovn i et fad i ca. 1 time ved 200° C.

Skyl og klargør alle grøntsagerne, skræl gulerødderne og halver dem på langs. Skær fennikelen i mindre stykker, skær bladselleristænglerne i mindre stykker på ca. 7 cm. Del hvidløget i fed med skal, skær løget i kvarte, skær tomaterne over i 2 og tilsæt 2 hele chilier.

Bland alle grøntsagerne i et ovnfast fad med lidt olie, tag lammekøllen ud og læg den oven på grøntsagerne og sæt det i ovnen igen i yderlig ca. 45 min.

Server lammekøllen med grøntsager, pynt med bladselleritop og frisk mynte.