HjemOpskrifterLaksesalat med fennikel, agurk og forårsløg

Laksesalat med fennikel, agurk og forårsløg

Måltidstype:
Frokost
Arbejdstid:
0-30 min
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 75 g creme fraiche 18%
  • 200 g varmrøgede laks
  • 3 spsk mayonnaise
  • 3 forårsløg i tynde ringe
  • 1 spsk frisk dild + ekstra til pynt
  • salt og sort peber
  • 0.5 fennikel
  • 0.5 agurk
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 4 skiver rugbrød
  • 1 dl ærteskud

Sådan gør du

  • 1.
    Pil skindet af laksen, og fjern det brune rygkød.

  • 2.
    Smuldr laksen i mindre stykker med en gaffel.

  • 3.
    Skær forårsløg i tynde skiver.

  • 4.
    Rør laksen sammen med creme fraiche, mayonnaise, 2/3 af forårsløgene og dild.

  • 5.
    Smag til med salt og peber.

  • 6.
    Skær fennikel og agurk i meget tynde strimler – brug gerne et mandolinjern.

  • 7.
    Vend det sammen med citronsaft og lidt salt og peber.

  • 8.
    Anret laksesalaten på rugbrød, og pynt med fennikel og agurk.

  • 9.
    Drys med resten af forårsløgene, og pynt med lidt dild og ærteskud.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6223 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
654 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.8 g
Protein: 18.6 %7.2 g
Kulhydrat: 34.2 %13.2 g
Fedt: 47.2 %8.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;