HjemOpskrifterLaksesalat med fennikel, agurk og forårsløg

Laksesalat med fennikel, agurk og forårsløg

Måltidstype:
Frokost
Arbejdstid:
0-30 min
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 75 g creme fraiche 18%
  • 200 g varmrøget laks
  • 3 spsk mayonnaise
  • 3 forårsløg i tynde ringe
  • 1 spsk dild + ekstra til pynt
  • salt og sort peber
  • ½ fennikel
  • ½ agurk
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 4 skiver rugbrød
  • 1 dl ærteskud

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Pil skindet af laksen, og fjern det brune rygkød.

  • 2.
    Smuldr laksen i mindre stykker med en gaffel.

  • 3.
    Skær forårsløg i tynde skiver.

  • 4.
    Rør laksen sammen med creme fraiche, mayonnaise, 2/3 af forårsløgene og dild.

  • 5.
    Smag til med salt og peber.

  • 6.
    Skær fennikel og agurk i meget tynde strimler – brug gerne et mandolinjern.

  • 7.
    Vend det sammen med citronsaft og lidt salt og peber.

  • 8.
    Anret laksesalaten på rugbrød, og pynt med fennikel og agurk.

  • 9.
    Drys med resten af forårsløgene, og pynt med lidt dild og ærteskud.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5381 kj / 1286 kcal
Næringsindhold pr. 100g
565 kj / 135 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.6 g
Protein: 19.8 %6.6 g
Kulhydrat: 33.7 %11.2 g
Fedt: 46.5 %7.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;