Laksesalat med fennikel, agurk og forårsløg

fork and spoon
Frokost
clock
0-30 min
Laksesalat med fennikel, agurk og forårsløg
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

200 g varmrøget laks

75 g creme fraiche 18 %

3 spsk. mayonnaise

3 forårsløg i tynde ringe

1 spsk. hakket dild + ekstra til pynt

salt og sort peber

½ fennikel

½ agurk

2 spsk. citronsaft

4 skiver rugbrød

1 håndfuld ærteskud

Sådan gør du

Pil skindet af laksen, og fjern det brune rygkød. Smuldr laksen i mindre stykker med en gaffel. Skær forårsløg i tynde skiver. Rør laksen sammen med creme fraiche, mayonnaise, 2/3 af forårsløgene og dild. Smag til med salt og peber. Skær fennikel og agurk i meget tynde strimler – brug gerne et mandolinjern. Vend det sammen med citronsaft og lidt salt og peber. Anret laksesalaten på rugbrød, og pynt med fennikel og agurk. Drys med resten af forårsløgene, og pynt med lidt dild og ærteskud.

 

Energi pr. pers.: 1646KJ/393Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 8,2 g. 
Kulhydrat: 9,9 g. 
Fedt: 13,1 g.