HjemOpskrifterKyllingepakker med svampe, syltet porre og sauce af rødvin og rørhatte

Kyllingepakker med svampe, syltet porre og sauce af rødvin og rørhatte

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
syltet porre:
  • 2 dl lagereddike
  • 1 dl vand
  • 100 g sukker
  • 2 tsk groft salt
  • 3 porrer
  • 25 g smør
  • salt og sort peber
    sauce:
    • 30 g tørrede svampe
    • 4 dl kogende vand
    • 2 bananskalotteløg
    • 1 fed hvidløg
    • 5 dl rødvin
    • 1 spsk hønsebouillon
    • salt og sort peber
    • 2- 3 spsk lys Maizena majsstivelse
    • 100 g koldt smør i tern
      kyllingepakker:
      • 500 g kyllingebryststykker med ben
      • 0.33 porre
      • 2 spsk hakket estragonblade
      • 1 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
      • 1 æg
      • 2 spsk rasp
      • salt og sort peber
      • 8 skiver bacon
        stegte svampe:
        • 400 g blandede svampe
        • 1 g smør
        • salt og sort peber

        Sådan gør du

        • 1.
          Kog en lage af eddike, vand, sukker og salt og køl den ned.

        • 2.
          Rens porrerne og skær dem i 8 stykker på ca. 6 cm.

        • 3.
          Hæld lagen over porrerne og lad dem trække i mindst 2 timer eller op til et døgn.

        • 4.
          Før servering drænes porrerne og steges i 25 g smør ved middel varme i 5 min.

        • 5.
          Smag til med salt og peber.

        • 6.
          Skær dem diagonal over og anret med spidserne op ad.

        • 7.
          Til sauce hældes kogende vand over tørrede svampe i en skål.

        • 8.
          Lad dem trække i 15 min.

        • 9.
          Hak skalotteløg og skær hvidløg i tynde skiver.

        • 10.
          Smelt en smule af smørret i en gryde og svits løg og hvidløg kort.

        • 11.
          Hæld svampe inkl. vand over sammen med vin og hønsebouillon.

        • 12.
          Lad saucen koge ind til lidt under halvdelen.

        • 13.
          Sigt den over i en ren gryde og justér konsistensen med lidt Maizena og kog op.

        • 14.
          Sluk så for varmen og pisk smørtern i.

        • 15.
          Til kyllingepakker hakkes kyllingen med en skarp kniv til en grov fars.

        • 16.
          Rør sammen med finthakket porre, estragon, piskefløde, æg og rasp og krydr med salt og peber.

        • 17.
          Lad farsen trække i 10 min.

        • 18.
          Læg 2 skiver bacon i et kryds i en anretter-ring eller en smurt form og pres en fjerdedel af farsen ned i.

        • 19.
          Luk baconenderne indover og vend kyllingepakkerne ud på en bageplade med bagepapir.

        • 20.
          Steg pakkerne i ovnen ve 175°C i 30 min.

        • 21.
          Rens svampene og skær dem i halve eller kvarte.

        • 22.
          Rist dem i en pande med smør og krydr med salt og peber.

        • 23.
          Server kyllingepakkerne med porrer, svampe og sauce.

        Næringsindhold:
        Energiindhold for hele retten:
        16051 kj / kcal
        Næringsindhold pr. 100g
        472 kj / 0 kcal
        Energifordeling
        ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
        Fiber: 0.9 g
        Protein: 16.8 %4.7 g
        Kulhydrat: 17.2 %4.8 g
        Fedt: 55.9 %7.1 g
        Alkohol: 10.1 %1.6 g
        ;