Kyllingepakker med svampe, syltet porre og sauce af rødvin og rørhatte

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Kyllingepakker med svampe
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Syltet porre:
2 dl lagereddike
1 dl vand
100 g sukker
2 tsk groft salt
3 porrer
25 g smør
salt og sort peber

 

Sauce:
30 g tørrede karl johansvampe
4 dl kogende vand
2 bananskalotteløg
1 fed hvidløg
5 dl rød Bourgogne
2 tsk flydende konc. hønsebouillon
salt og sort peber
2-3 spsk lys Maizena sovsejævner
100 g koldt smør i tern

 

Kyllingepakker:
500 g kyllingebryst
1/3 porre
2 spsk hakket estragon
1 dl piskefløde 
1 æg
2 spsk rasp
Salt og sort peber
8 skiver bacon

 

Stegte svampe:
400 g blandede svampe
1 spsk smør
salt og sort peber

Sådan gør du

Kog en lage af eddike, vand, sukker og salt og køl den ned. Rens porrerne og skær dem i 8 stykker på ca. 6 cm. Hæld lagen over porrerne og lad dem trække i mindst 2 timer eller op til et døgn. Før servering drænes porrerne og steges i 25 g smør ved middel varme i 5 min. Smag til med salt og peber. Skær dem diagonal over og anret med spidserne op ad.

Til sauce hældes kogende vand over tørrede svampe i en skål. Lad dem trække i 15 min. Hak skalotteløg og skær hvidløg i tynde skiver. Smelt en smule af smørret i en gryde og svits løg og hvidløg kort. Hæld svampe inkl. vand over sammen med vin og hønsebouillon. Lad saucen koge ind til lidt under halvdelen. Sigt den over i en ren gryde og justér konsistensen med lidt Maizena og kog op. Sluk så for varmen og pisk smørtern i.

Til kyllingepakker hakkes kyllingen med en skarp kniv til en grov fars. Rør sammen med finthakket porre, estragon, piskefløde, æg og rasp og krydr med salt og peber. Lad farsen trække i 10 min. Læg 2 skiver bacon i et kryds i en anretter-ring eller en smurt form og pres en fjerdedel af farsen ned i. Luk baconenderne indover og vend kyllingepakkerne ud på en bageplade med bagepapir. Steg pakkerne i ovnen ve 175°C i 30 min.

Rens svampene og skær dem i halve eller kvarte. Rist dem i en pande med smør og krydr med salt og peber. Server kyllingepakkerne med porrer, svampe og sauce. 

 

Energi pr. person: 2923KJ/699Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 8 g.
Kulhydrat: 4,7 g.
Fedt: 8,8 g.