HjemOpskrifterKyllinge-svampegryde

Kyllinge-svampegryde

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 600 g kyllingebrystfileter
  • 400 g blandede svampe fx. shitake og markchampignon
  • 4 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 8 enebær
  • 1 spsk smør
  • salt og sort peber
  • 1 spsk hvedemel
  • 4 kviste frisk timian
  • 2 dl hønsebouillon eller fond
  • 1 dl piskefløde

Sådan gør du

Tilberedning
  • 1.
    Skær kyllingen i mindre stykker.

  • 2.
    Rens svampene og lad dem gerne være hele.

  • 3.
    Skær skalotteløg i skiver.

  • 4.
    Hak hvidløg fint og knus enebærrene i en morter eller hak dem.

  • 5.
    Smelt smørret i en pande og brun kyllingen.

  • 6.
    Krydr med salt og peber.

  • 7.
    Tag kyllingen op og sæt til side og kom svampe, skalotteløg og hvidløg på panden.

  • 8.
    Steg det sammen i 5 min. og kom så kyllingen tilbage i panden.

  • 9.
    Drys melet henover og vend det rundt.

  • 10.
    Kom timian i og hæld hønsebouillon eller -fond over sammen med fløde.

  • 11.
    Lad retten simre i 10 min. og smag til med salt og peber.

  • 12.
    Kan serveres til fx rodfrugtmos, kogte kartofler eller ris.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5160 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
360 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 49.7 %10.5 g
Kulhydrat: 8.9 %1.9 g
Fedt: 41.4 %4.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;