4 personer
800 g kyllingebrystfilet
2 tsk stødt koriander
1 tsk spidskommen
1 tsk gurkemeje
½ tsk chiliflager
½ tsk kardemomme
1 spsk blandede sesamfrø
1 spsk kommen
½ tsk flagesalt
1 spsk olivenolie
Indisk salat:
4 dl ris, fx parboiled og vilde
½ blomkål
½ agurk
1 skalotteløg
1 dl cherrytomater
1 håndfuld koriander
1 lime
1 spsk olivenolie
½ tsk salt
½ tsk kværnet sort peber
Yoghurtdressing:
2 dl græsk yoghurt
1 spsk honning
1 spsk revet frisk ingefær
1 usprøjtet lime, skallen
½ tsk salt
½ tsk kværnet sort peber
Bland alle krydderierne til kyllingen sammen med olivenolie. Pensl brystfileterne med marinaden, og steg dem på en varm grillpande eller på en grill i ca. 10 minutter, til brystfileterne er gennemstegte og har grillstriber.
Kog ris efter pakkens anvisning. Hak blomkål i mindre stykker. Kog vand op i en gryde, og lad de små stykker blomkål blanchere i ca. 2 minutter, til de har lidt ”bid”. Skyl dem i koldt vand. Hak agurk, skalotteløg og cherrytomater, og bland det hele med hakket koriander, blomkål, limesaft og olivenolie. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.
Bland græsk yoghurt med honning, revet frisk ingefær, skallen fra 1 lime, salt og kværnet sort peber.
Servér gerne kyllingen med tilbehøret i små skåle.
Tip: Nyd retten med lunt naanbrød og mangochutney.
Energi pr. person: 1902 kJ / 453 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 11,0g
Fedt: 2,5g
Kulhydrat: 7,5g