HjemOpskrifterKylling tikka masala med indisk salat og yoghurtdressing

Kylling tikka masala med indisk salat og yoghurtdressing

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 800 g kyllingebryststykker med ben
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • ½ tsk tørrede chiliflager
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • 1 spsk sesamfrø
  • 1 spsk kommen
  • ½ tsk flagesalt
  • 2 spsk olivenolie
indisk salat
  • 4 dl ris
  • ½ blomkål
  • ½ agurk
  • 1 skalotteløg
  • 60 g cherrytomater
  • 1 bæger frisk koriander
  • 2 limefrugter (skallen)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
yoghurtdressing
  • 2 dl greek yoghurt
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk revet frisk ingefær
  • 2 limefrugter (skallen)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Bland alle krydderierne til kyllingen sammen med olivenolie.

  • 2.
    Pensl brystfileterne med marinaden, og steg dem på en varm grillpande eller på en grill i ca. 10 minutter, til brystfileterne er gennemstegte og har grillstriber.

  • 3.
    Kog ris efter pakkens anvisning.

  • 4.
    Hak blomkål i mindre stykker.

  • 5.
    Kog vand op i en gryde, og lad de små stykker blomkål blanchere i ca. 2 minutter, til de har lidt ”bid”.

  • 6.
    Skyl dem i koldt vand.

  • 7.
    Hak agurk, skalotteløg og cherrytomater, og bland det hele med hakket koriander, blomkål, limesaft og olivenolie.

  • 8.
    Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

  • 9.
    Bland græsk yoghurt med honning, revet frisk ingefær, skallen fra 1 lime, salt og kværnet sort peber.

  • 10.
    Servér gerne kyllingen med tilbehøret i små skåle.

  • 11.
    Tip: Nyd retten med lunt naanbrød og mangochutney.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12170 kj / 2909 kcal
Næringsindhold pr. 100g
668 kj / 160 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 29.6 %11.6 g
Kulhydrat: 41.2 %16.2 g
Fedt: 29.2 %5.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;