HjemOpskrifterKylling tikka masala med indisk salat og yoghurtdressing
Kylling tikka masala med indisk salat og yoghurtdressing
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
Ingredienser
4 personer
800 g kyllingebryststykker med ben
2 tsk stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt gurkemeje
0.5 tsk tørret chiliflage
0.5 tsk stødt kardemomme
1 spsk sesamfrø
1 spsk kommen
0.5 tsk flagesalt
1 spsk olivenolie
indisk salat
4 dl ris
0.5 blomkål
0.5 agurk
1 skalotteløg
60 g cherrytomater
1 bæger frisk koriander
1 limefrugt
1 spsk olivenolie
0.5 tsk salt
0.5 tsk friskkværnet peber
yoghurtdressing
2 dl yoghurt 10%
1 spsk honning
1 spsk revet frisk ingefær
1 limefrugt (skallen)
0.5 tsk salt
0.5 tsk friskkværnet peber
Sådan gør du
1.
Bland alle krydderierne til kyllingen sammen med olivenolie.
2.
Pensl brystfileterne med marinaden, og steg dem på en varm grillpande eller på en grill i ca. 10 minutter, til brystfileterne er gennemstegte og har grillstriber.
3.
Kog ris efter pakkens anvisning.
4.
Hak blomkål i mindre stykker.
5.
Kog vand op i en gryde, og lad de små stykker blomkål blanchere i ca. 2 minutter, til de har lidt ”bid”.
6.
Skyl dem i koldt vand.
7.
Hak agurk, skalotteløg og cherrytomater, og bland det hele med hakket koriander, blomkål, limesaft og olivenolie.
8.
Smag til med salt og friskkværnet sort peber.
9.
Bland græsk yoghurt med honning, revet frisk ingefær, skallen fra 1 lime, salt og kværnet sort peber.
10.
Servér gerne kyllingen med tilbehøret i små skåle.
11.
Tip: Nyd retten med lunt naanbrød og mangochutney.