HjemOpskrifterKylling med rødder og dip

Kylling med rødder og dip

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 kg rodfrugt
  • 1 kylling
  • 2 bagekartofler
  • 0.5 dl olivenolie
  • 1 spsk eddike
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk hakket frisk rosmarin
  • salt og sort peber
    hvidløgsdip:
    • 200 g (2 dl) yoghurt naturel
    • 2 spsk mayonnaise
    • 2 fed hvidløg
    • 3 spsk estragonblade
    • salt og sort peber

    SÅDAN GØR DU

    • 1.
      Tænd ovnen på 225 grader.

    • 2.
      Rens kyllingen og parter den i 6-8 stykker.

    • 3.
      Skræl rodfrugter og bagekartofler og skær i mundrette stykker.

    • 4.
      Rør olie med eddike, honning og hakket rosmarin og vend med kartofler og rodfrugter.

    • 5.
      Fordel kartofler og rodfrugter på en bageplade med bagepapir.

    • 6.
      Læg kyllingen ovenpå og krydr med salt og peber.

    • 7.
      Steg kylling og rodfrugter i ovnen i ca. 30 min. til det er mørt.

    • 8.
      Rør yoghurt med mayonnaise, presset hvidløg og hakket estragon.

    • 9.
      Smag til med salt og peber.

    • 10.
      Server kylling med rodfrugter og hvidløgsdip.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    15841 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    521 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 1.8 g
    Protein: 27.2 %8.3 g
    Kulhydrat: 23.6 %7.2 g
    Fedt: 49.2 %6.9 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;