HjemOpskrifterKrydderfrikadeller med gurkemejeris, frisk agurkesalat og yoghurtsauce

Krydderfrikadeller med gurkemejeris, frisk agurkesalat og yoghurtsauce

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 600 g hakket grise- og kalvekød
  • 1 løg
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk salt
  • 1 dl mælk
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 spsk smør til stegning
gurkemejeris:
  • 4 dl basmatiris
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk stødt gurkemeje
yoghurtsause
  • 2 dl Arla Karolines Køkken® Græsk inspireret yoghurt 10%
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl mynte
  • salt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
frisk agurkesalat
  • 1 agurk
  • 1 granatæble
  • 2 rødløg
  • 100 g feldsalat
  • 0.5 spsk olivenolie
  • 1 limefrugt

Sådan gør du

  • 1.
    Rør hakket kød, revet zittauerløg, kanel, ingefær og salt godt sammen.

  • 2.
    Tilsæt mælk, og rør mel i.

  • 3.
    Form frikadellerne med en ske, og steg dem på en varm pande med smør.

  • 4.
    Giv dem cirka 15 minutter, eller til de er helt gennemstegte.

  • 5.
    Gør en gryde klar med vand, salt og gurkemeje, og kog risene i vandet efter pakkens anvisning.

  • 6.
    Imens blandes yoghurt, et presset fed hvidløg og finthakket mynte sammen til en yoghurtsauce.

  • 7.
    Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

  • 8.
    Skær agurken i mundrette stykker.

  • 9.
    Pil kernerne fra granatæblet.

  • 10.
    Skær rødløget i tynde både.

  • 11.
    Vend agurk, granatæblekerner, rødløg og salat sammen i en stor skål, og tilsæt olivenolie og limesaft.

  • 12.
    Servér krydderfrikadellerne med gurkemejeris, frisk agurkesalat og yoghurtsauce.

  • 13.
    Pynt med lidt frisk mynte.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11964 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
545 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 26.7 %8.6 g
Kulhydrat: 49.2 %15.8 g
Fedt: 24.1 %3.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;