HjemOpskrifterKryddercupcakes med Dumlecreme

Kryddercupcakes med Dumlecreme

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

12 stk
Ingredienser
  • 120 g hvedemel
  • 75 g brun farin
  • 75 g sukker
  • 1.5 tsk bagepulver
  • 0.5 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 0.5 tsk stødt nellike
  • 40 g smør
  • 1.25 dl mælk
  • 1 æg
Dumlecreme
  • 2.5 dl piskefløde
  • 160 g Dumle karamel + ekstra til pynt
  • 1 knivspids havsalt

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Bland hvedemel, brun farin, sukker, bagepulver, kanel, ingefær og nellike i en skål.

  • 2.
    Kom smørret i, og brug en røremaskine eller et piskeris til at blande det sammen, til det ligner grov rasp.

  • 3.
    Rør mælk og æg sammen, og kom det i skålen med melblandingen.

  • 4.
    Pisk dejen godt sammen, og kom den i 12 muffinforme.

  • 5.
    Bag kagerne i 15-20 min. ved 175 °C.

  • 6.
    Lad kagerne køle af.

  • 7.
    Til Dumlecreme kommes piskefløde i en gryde med Dumle og et nip salt.

  • 8.
    Lad karamellen smelte ud i fløden, og rør godt rundt.

  • 9.
    Lad blandingen køle af i mindst 12 timer – gerne natten over, så den sætter sig.

  • 10.
    Brug en elpisker til at piske cremen op.

  • 11.
    Kom den i en spøjtepose med stjernetylle, og kom cremen oven på kagerne.

  • 12.
    Pynt med en halv Dumle på hver kage.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12700 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1399 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.6 g
Protein: 4.3 %3.5 g
Kulhydrat: 47.9 %39.4 g
Fedt: 47.8 %18.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;