4 personer
4 koteletter af gris uden ben
1 tsk salt
1 tsk peber
25 g smør
2 spsk neutral olie
Grøntsager:
1 spsk olivenolie
3 fed hvidløg
1 rødløg
6 friske salvieblade
2 æbler
150 g rosenkål
1,5 dl æblemost
1 tsk salt
1 tsk peber
Tip: Servér med en grov salat af fx perlebyg, bagt hokkaido og babyspinat.
Læg koteletterne i et fad og drys med salt. Lad dem temperere ved stuetemperatur i ca. 15 minutter.
Del hvidløg i halve og skær rødløg i både. Fordel hvidløg, rødløg og salvie i en pande med olie og lad dem sautere ved middelvarme i 2 minutter. Rens rosenkål, del dem i halve, skær æbler i både og kom dem på panden. Lad det stege videre i 5 minutter. Hæld æblemost over grøntsagerne og lad det koge op i ca. 5 minutter. Krydr med salt og peber.
Dup koteletterne tørre med et rent viskestykke. Krydr med peber. Kom smør og olie på en varm pande. Kom kødet på panden og brun dem ved middelvarme i ca. 1 minut på hver side. Steg koteletterne i yderligere 2 minutter. Tag kødet af panden og lad dem hvile i 5 minutter før servering.
Anret koteletterne med grøntsager og æblemost fra panden. Server en grov salat til.
Energi pr. person: 1786 Kj/ 425 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9 g
Fedt: 9,5 g
Kulhydrat: 5 g