HjemOpskrifterKoteletter af gris med grøntsager og frisk salvie

Koteletter af gris med grøntsager og frisk salvie

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 grisekoteletter
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sort peber
  • 25 g smør
  • 2 spsk smagsneutral olie
grøntsager:
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 1 rødløg
  • 6 friske salvieblade
  • 2 æbler
  • 150 g rosenkål
  • 1.5 dl æblemost
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sort peber
  • grov salat

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Læg koteletterne i et fad og drys med salt.

  • 2.
    Lad dem temperere ved stuetemperatur i ca. 15 minutter.

  • 3.
    Del hvidløg i halve og skær rødløg i både.

  • 4.
    Fordel hvidløg, rødløg og salvie i en pande med olie og lad dem sautere ved middelvarme i 2 minutter.

  • 5.
    Rens rosenkål, del dem i halve, skær æbler i både og kom dem på panden.

  • 6.
    Lad det stege videre i 5 minutter.

  • 7.
    Hæld æblemost over grøntsagerne og lad det koge op i ca. 5 minutter.

  • 8.
    Krydr med salt og peber.

  • 9.
    Dup koteletterne tørre med et rent viskestykke.

  • 10.
    Krydr med peber.

  • 11.
    Kom smør og olie på en varm pande.

  • 12.
    Kom kødet på panden og brun dem ved middelvarme i ca. 1 minut på hver side.

  • 13.
    Steg koteletterne i yderligere 2 minutter.

  • 14.
    Tag kødet af panden og lad dem hvile i 5 minutter før servering.

  • 15.
    Anret koteletterne med grøntsager og æblemost fra panden.

  • 16.
    Server en grov salat til.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6271 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
513 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 29.2 %8.8 g
Kulhydrat: 16.4 %4.9 g
Fedt: 54.4 %7.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;