4 personer
500 g kold risengrød
2 æg
100 g hvedemel
1½ spsk. sukker
1 tsk. bagepulver
Smør til stegning
250 g blåbær, friske eller frosne
50 g sukker
2 kanelstænger
Evt. flormelis til drys
Rør risengrøden lind sammen med æg. Tilsæt hvedemel og sukker og rør det sammen, så der ingen melklumper er.
Steg til klatkager i en pande med smør. De skal stege ca. 1 minut pr. side ved medium varme. Hold klatkagerne lune i ovnen.
Til blåbærkompot kommes blåbær i en gryde med sukker og kanelstænger. Lad det koge op og lad det så simre i 10 min, så noget af væden koger ind. Køl kompotten af før brug. Kompotten kan holde sig i køleskabet op til en uge.
Energi pr. person: 1537KJ/367Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4 g.
Kulhydrat: 23,5 g.
Fedt: 3,4 g.