HjemOpskrifterKlatkager med blåbær- kanelkompot

Klatkager med blåbær- kanelkompot

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 æg
  • 500 g kold risengrød
  • 100 g hvedemel
  • 56 g sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • smør til stegning
  • 250 g blåbær (friske eller frosne)
  • 56 g sukker
  • 2 kanelstænger
  • evt: flormelis til drys

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rør risengrøden lind sammen med æg.

  • 2.
    Tilsæt hvedemel og sukker og rør det sammen, så der ingen melklumper er.

  • 3.
    Steg til klatkager i en pande med smør.

  • 4.
    De skal stege ca. 1 minut pr. side ved medium varme.

  • 5.
    Hold klatkagerne lune i ovnen.

  • 6.
    Til blåbærkompot kommes blåbær i en gryde med sukker og kanelstænger.

  • 7.
    Lad det koge op og lad det så simre i 10 min, så noget af væden koger ind.

  • 8.
    Køl kompotten af før brug.

  • 9.
    Kompotten kan holde sig i køleskabet op til en uge.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5448 kj / 1302 kcal
Næringsindhold pr. 100g
535 kj / 128 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 12.7 %4.0 g
Kulhydrat: 69.5 %21.9 g
Fedt: 17.8 %2.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;