Klatkager med blåbær- kanelkompot

fork and spoon
Brød og kager
clock
0-30 min
Klatkager med blåbær
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

500 g kold risengrød

2 æg

100 g hvedemel

1½ spsk. sukker

1 tsk. bagepulver

Smør til stegning

250 g blåbær, friske eller frosne

50 g sukker

2 kanelstænger

Evt. flormelis til drys

Sådan gør du

Rør risengrøden lind sammen med æg. Tilsæt hvedemel og sukker og rør det sammen, så der ingen melklumper er.

Steg til klatkager i en pande med smør. De skal stege ca. 1 minut pr. side ved medium varme. Hold klatkagerne lune i ovnen.

Til blåbærkompot kommes blåbær i en gryde med sukker og kanelstænger. Lad det koge op og lad det så simre i 10 min, så noget af væden koger ind. Køl kompotten af før brug. Kompotten kan holde sig i køleskabet op til en uge.

 

Energi pr. person: 1537KJ/367Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4 g.
Kulhydrat: 23,5 g.
Fedt: 3,4 g.