HjemOpskrifterKlassisk Mortensaften and med sauce og hjemmelavet rødkål

Klassisk Mortensaften and med sauce og hjemmelavet rødkål

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
Anden
  • 1 tsk groft salt
  • 1 Anton berberi and ca. 3,4 kg
  • 50 g svesker
  • 50 g tørrede abrikoser
  • 2 madæbler i både
  • 5 dl vand til fond
saucen
  • indmaden fra and
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • frisk timian
  • 50 g smør
  • 2 spsk hvedemel
  • salt & sort peber
  • 1 spsk mørk balsamicoeddike
hjemmelavet rødkål
  • 2 spsk olivenolie
  • 800 g snittet rødkål
  • 1 dl lys eddike
  • 2 dl honning
  • 3 stjerneanis
  • 2 kanelstænger
  • 6 hele nelliker
  • 1 tsk havsalt
  • kogte kartoffel

Sådan gør du

Anden
  • 1.
    Tø anden langsomt op i køleskabet i 48 timer i et fad.

  • 2.
    Skylles ind- og udvendigt.

  • 3.
    Duppes tør med køkkenrulle, gnides ind i salt og fyldes med tørrede abrikoser, svesker og æblebåde med skal.

  • 4.
    Bind lårene op med bomuldssnor.

  • 5.
    Kom lidt vand i bunden af bradepanden.

  • 6.
    Steges i ovn ved 180 grader i 2,5-3 timer.

  • 7.
    Giv den gerne lidt ekstra varme til sidst så den bliver brun.

  • 8.
    Lad den så og køle lidt af inden udskæring.

  • 9.
    Mål centrumtemperaturen - den skal være over 75 grader.

Andefond:
  • 1.
    Brun indmaden af med lidt løg, hvidløg og timian.

  • 2.
    Kom 4 dl koldt vand i og lad det koge op i 30 min. og sigtes.

Saucen
  • 1.
    Saucen: Varm smørret op i en gryde til det bruser.

  • 2.
    Kom melet i og bag det af ved at røre rundt i smør og mel blandingen.

  • 3.
    Kom andefond i lidt af gangen og pisk undervejs til ensartet konsistens.

  • 4.
    Smag til med salt, peber og balsamicoeddike.

Hjemmelavet rødkål:
  • 1.
    Varm fedtstof op i en gryde, sauter rødkål i et par min. uden at det bruner.

  • 2.
    Kom eddike ved samt honning og krydderier.

  • 3.
    Lad det småsimre i 15 min under låg.

  • 4.
    Smag til med lidt salt.

  • 5.
    Server rødkål og sauce samt kartofler til den udskårne and.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
27284 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
455 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.7 g
Protein: 45.7 %12.2 g
Kulhydrat: 23.6 %6.3 g
Fedt: 30.7 %3.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;