Meny.dk
KØB VIN
Mad Ud Af Huset
Køb dagligvarer
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Find butik og bestil her
Festbuffet
Tyroler-buffet
Mortensaften and
Nytårsmenu 2025
Julefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Danske Madskatte
Frilandsgris
Glade Groensager
Pure Dansk
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Them Andelsmejeri
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Vin til maden
Mejeri i MENY
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Hjem
Opskrifter
Klassisk Mortensaften and med sauce og hjemmelavet rødkål
Klassisk Mortensaften and med sauce og hjemmelavet rødkål
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
6 personer
Anden
1 tsk groft salt
1 Anton berberi and ca. 3,4 kg
50 g svesker
50 g tørrede abrikoser
2 madæbler i både
5 dl vand til fond
saucen
indmaden fra and
1 løg
1 fed hvidløg
frisk timian
50 g smør
2 spsk hvedemel
salt & sort peber
1 spsk mørk balsamicoeddike
hjemmelavet rødkål
2 spsk olivenolie
800 g snittet rødkål
1 dl lys eddike
2 dl honning
3 stjerneanis
2 kanelstænger
6 hele nelliker
1 tsk havsalt
kogte kartoffel
Sådan gør du
Anden
1.
Tø anden langsomt op i køleskabet i 48 timer i et fad.
2.
Skylles ind- og udvendigt.
3.
Duppes tør med køkkenrulle, gnides ind i salt og fyldes med tørrede abrikoser, svesker og æblebåde med skal.
4.
Bind lårene op med bomuldssnor.
5.
Kom lidt vand i bunden af bradepanden.
6.
Steges i ovn ved 180 grader i 2,5-3 timer.
7.
Giv den gerne lidt ekstra varme til sidst så den bliver brun.
8.
Lad den så og køle lidt af inden udskæring.
9.
Mål centrumtemperaturen - den skal være over 75 grader.
Andefond:
1.
Brun indmaden af med lidt løg, hvidløg og timian.
2.
Kom 4 dl koldt vand i og lad det koge op i 30 min. og sigtes.
Saucen
1.
Saucen: Varm smørret op i en gryde til det bruser.
2.
Kom melet i og bag det af ved at røre rundt i smør og mel blandingen.
3.
Kom andefond i lidt af gangen og pisk undervejs til ensartet konsistens.
4.
Smag til med salt, peber og balsamicoeddike.
Hjemmelavet rødkål:
1.
Varm fedtstof op i en gryde, sauter rødkål i et par min. uden at det bruner.
2.
Kom eddike ved samt honning og krydderier.
3.
Lad det småsimre i 15 min under låg.
4.
Smag til med lidt salt.
5.
Server rødkål og sauce samt kartofler til den udskårne and.
Fest
Jul
Fjerkræ
Hovedret
Vinter
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
27277 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
456 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.7 g
Protein:
45.7 %
12.2 g
Kulhydrat:
23.6 %
6.3 g
Fedt:
30.7 %
3.8 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;