Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Grillbuffet
Mad til Pinsefrokost
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Hjem
Opskrifter
Katteboller med vaniljecreme og hindbær
Katteboller med vaniljecreme og hindbær
Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
9 små stykker
fyld:
4 æggeblommer
120 g sukker
2 tsk vaniljepasta
25 g Maizena majsstivelse
5 dl sødmælk
125 g hindbær
dej:
375 g hvedemel
100 g koldt smør
50 g sukker
1 knivspids salt
1.5 dl sødmælk
25 g gær
pynt:
125 g flormelis
3 spsk vand
rød frugtfarve, fx slikfarve
lakridssnørrebånd
18 sukkerkugler til øjne
9 M&M til snuder
Sådan gør du
1.
Til cremen piskes æggeblommer sammen med sukker, vaniljepaste, maizena og hvedemel i en gryde.
2.
Kom mælken i, og rør det sammen.
3.
Varm det op, til det koger, og pisk grundigt i cremen, mens den koger i 2 min.
4.
Kom cremen i en beholder i køleskabet, og lad den køle helt ned.
5.
Pisk den igennem med en elpisker inden brug.
6.
Til dejen skæres smørret i tern og smuldres ud i melet.
7.
Kom sukker og salt i.
8.
Lun mælken, til den er håndvarm, og rør gæren ud i.
9.
Bland mælkeblandingen sammen med melblandingen, og ælt dejen sammen.
10.
Kom dejen i en skål, og dæk den med et fugtigt viskestykke.
11.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i 1½ time.
12.
Rul dejen ud til en stor firkant i ½ cm tykkelse, og skær den i 16 kvadrater.
13.
Læg 2-3 hindbær i midten på hvert stykke og derefter en stor spiseskefuld creme.
14.
Luk dejen sammen ved at folde hjørnerne indover, og knib lukningerne sammen.
15.
Form bollerne let runde, og læg dem på 2 bageplader med bagepapir.
16.
Knib to spidser i hver bolles øverste del, så der kommer små ører.
17.
Lad bollerne efterhæve i 30 min., og bag dem så ved 200°C i 20 min.
18.
Lad bollerne køle af.
19.
Rør en tyk glasur af flormelis og vand, og farv den lyserød med lidt farvepaste.
20.
Kom glasuren i en sprøjtepose, og klip et lille hul.
21.
Lav lyserøde trekanter på ørerne, og brug glasur til at sætte øjne og snuder på.
22.
Klip korte stykker af lakridssnørebånd, og sæt dem i snuden ud til hver side.
Kager
SPISETID opskrift
Brød og kager
Fastelavn
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16543 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
960 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.1 g
Protein:
7.1 %
4.0 g
Kulhydrat:
63.6 %
35.9 g
Fedt:
29.3 %
7.6 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;