HjemOpskrifterKatteboller med vaniljecreme og hindbær

Katteboller med vaniljecreme og hindbær

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

9 små stykker
fyld:
  • 4 æggeblommer
  • 120 g sukker
  • 2 tsk vaniljepasta
  • 25 g Maizena majsstivelse
  • 5 dl sødmælk
  • 125 g hindbær
dej:
  • 375 g hvedemel
  • 100 g koldt smør
  • 50 g sukker
  • 1 knivspids salt
  • 1.5 dl sødmælk
  • 25 g gær
pynt:
  • 125 g flormelis
  • 3 spsk vand
  • rød frugtfarve, fx slikfarve
  • lakridssnørrebånd
  • 18 sukkerkugler til øjne
  • 9 M&M til snuder

Sådan gør du

  • 1.
    Til cremen piskes æggeblommer sammen med sukker, vaniljepaste, maizena og hvedemel i en gryde.

  • 2.
    Kom mælken i, og rør det sammen.

  • 3.
    Varm det op, til det koger, og pisk grundigt i cremen, mens den koger i 2 min.

  • 4.
    Kom cremen i en beholder i køleskabet, og lad den køle helt ned.

  • 5.
    Pisk den igennem med en elpisker inden brug.

  • 6.
    Til dejen skæres smørret i tern og smuldres ud i melet.

  • 7.
    Kom sukker og salt i.

  • 8.
    Lun mælken, til den er håndvarm, og rør gæren ud i.

  • 9.
    Bland mælkeblandingen sammen med melblandingen, og ælt dejen sammen.

  • 10.
    Kom dejen i en skål, og dæk den med et fugtigt viskestykke.

  • 11.
    Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i 1½ time.

  • 12.
    Rul dejen ud til en stor firkant i ½ cm tykkelse, og skær den i 16 kvadrater.

  • 13.
    Læg 2-3 hindbær i midten på hvert stykke og derefter en stor spiseskefuld creme.

  • 14.
    Luk dejen sammen ved at folde hjørnerne indover, og knib lukningerne sammen.

  • 15.
    Form bollerne let runde, og læg dem på 2 bageplader med bagepapir.

  • 16.
    Knib to spidser i hver bolles øverste del, så der kommer små ører.

  • 17.
    Lad bollerne efterhæve i 30 min., og bag dem så ved 200°C i 20 min.

  • 18.
    Lad bollerne køle af.

  • 19.
    Rør en tyk glasur af flormelis og vand, og farv den lyserød med lidt farvepaste.

  • 20.
    Kom glasuren i en sprøjtepose, og klip et lille hul.

  • 21.
    Lav lyserøde trekanter på ørerne, og brug glasur til at sætte øjne og snuder på.

  • 22.
    Klip korte stykker af lakridssnørebånd, og sæt dem i snuden ud til hver side.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16543 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
960 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 7.1 %4.0 g
Kulhydrat: 63.6 %35.9 g
Fedt: 29.3 %7.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;