Kartoffelsalat all in

fork and spoon
Salater
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Rucola pesto
1 håndfuld rucola
1 fed hvidløg
25 g salte mandler
25 g parmesanost
1 d olivenolie
Saft af 1 citron
Salt og peber
600 g nye vaskede kartofler
Blomkål
1 bakke blandede salater
1 bakke cherrytomater
200 g friskbælgede ærter evt. frosne1 bundt forårsløg

Sådan gør du

Kog kartoflerne lige netop møre og afkøl.

Kom rucola, presset hvidløg, hakkede mandler og reven parmesanost i en blender. Kør mens olien tilsættes gradvist. Blend til en pesto. Smag til med citronsaft, salt og peber.Del blomkål i meget små buketter. Skyl og slyng salaten tør. Halver cherrytomaterne.

Vend kartofler med rucolapesto efter smag, blomkål, salat, cherrytomater, ærter og fintsnittet forårsløg.

Tip: Resten af rucolapestoen holder sig fint i op til 1 uge, hvis den opbevares i et glas med låg i køleskabet.

Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Henrik Freek