Kanelsnegle

fork and spoon
Dessert
clock
60-90 min
Kanel snegle
Del med en ven

Ingredienser

9 personer

Ingredienser:
100 g Oma bagemargarine
5 dl letmælk
25 g gær
1,5 dl sukker
½ tsk. fint salt
2 tsk. kardemomme, stødt
800 g hvedemel

Fyld:
150 g Oma bagemargarine
2 dl sukker
2 spsk. stødt kanel
Pensling:
1 sammen pisket æg

Sådan gør du

Tilberedning:  
Oma bagemargarine og mælk varmes i en gryde til smørret er smeltet og mælken er finger lunt.
Gæren smuldres i en skål og opløses af mælkeblandingen. Tilsæt sukker og salt.
Tilsæt kardemomme og mel og æltes smidig. 
Hæver tildækket i skål i 45 min.
Rør fyldet sammen.
Del dejen i 2 og rul hver stykke ud til retangel på ( 23 cm x 40 cm).
Smør halvdelen af fyldet på den ene og resten på den anden retangel.
Rulle stramt sammen fra den brede side. Skær 20 snegle på hver rulle.
Kom dem på et stykke bagepapir på bageplade og lad dem efter hæve i ca. 40 min.
Pensles med sammen pisket æg og bages ved 225 grader midt i ovnen 1 plade af gangen i ca. 10-12 min. Hold øje med dem at de ikke bliver for mørke. Sæt dem på en bagerist til afkøling.

Energi pr. kanelsnegl: 
620 kJ   (147 kcal) 

Energifordeling pr. 100g 
Protein: 9 % 
Fedt: 34 %
Kulhydrat: 57 %