HjemOpskrifterKanelsnegle

Kanelsnegle

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

9 personer
  • 100 g bagemargarine
  • 5 dl letmælk
  • 25 g gær
  • 1.5 dl sukker
  • 0.5 tsk fint salt
  • 2 tsk stødt kardemomme
  • 800 g hvedemel
fyld
  • 150 g bagemargarine
  • 2 dl sukker
  • 2 spsk stødt kanel
pensling
  • 1 sammen pisket æg

Sådan gør du

  • 1.
    Tilberedning: Oma bagemargarine og mælk varmes i en gryde til smørret er smeltet og mælken er finger lunt.

  • 2.
    Gæren smuldres i en skål og opløses af mælkeblandingen.

  • 3.
    Tilsæt sukker og salt.

  • 4.
    Tilsæt kardemomme og mel og æltes smidig.

  • 5.
    Hæver tildækket i skål i 45 min.

  • 6.
    Rør fyldet sammen.

  • 7.
    Del dejen i 2 og rul hver stykke ud til retangel på ( 23 cm x 40 cm).

  • 8.
    Smør halvdelen af fyldet på den ene og resten på den anden retangel.

  • 9.
    Rulle stramt sammen fra den brede side.

  • 10.
    Skær 20 snegle på hver rulle.

  • 11.
    Kom dem på et stykke bagepapir på bageplade og lad dem efter hæve i ca. 40 min.

  • 12.
    Pensles med sammen pisket æg og bages ved 225 grader midt i ovnen 1 plade af gangen i ca. 10-12 min.

  • 13.
    Hold øje med dem at de ikke bliver for mørke.

  • 14.
    Sæt dem på en bagerist til afkøling.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
25581 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1316 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.9 g
Protein: 6.4 %5.0 g
Kulhydrat: 60.5 %46.8 g
Fedt: 33.1 %11.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;