HjemOpskrifterKalvekotelet med oliven og provencalsk ratatouille

Kalvekotelet med oliven og provencalsk ratatouille

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 aubergine
  • 1 grøn squash
  • 1 peberfrugt
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 spsk hakkede frisk rosmarin
  • 1 dåse hakket tomat
  • salt
  • sort peber
  • 4 kalvekoteletter eller kalveentrecotes
  • 1 1 håndfuld bredbladet persille
  • 50 g mørke oliven
  • 1 spsk friskpresset citronsaft

Sådan gør du

  • 1.
    Skær squash, aubergine, peberfrugt og løg i tynde skiver.

  • 2.
    Hak hvidløget.

  • 3.
    Varm 1 spsk. af olien i en gryde, og steg hvidløget ganske kort.

  • 4.
    Tilsæt rosmarin og hakkede tomater, og smag til med salt og peber.

  • 5.
    Lad saucen simre i 10 min., og kom den så i bunden af et ovnfast fad.

  • 6.
    Læg squash, aubergine, peberfrugt og løg på skift.

  • 7.
    Dryp med 2 spsk. olivenolie og lidt ekstra rosmarin, og bag ratatouillen i 40 min. ved 180°C.

  • 8.
    Tag den ud af ovnen, og lad den køle en smule af.

  • 9.
    Krydr bøfferne med salt og peber, og steg dem i lidt olie, 2 min. pr. side.

  • 10.
    Lad dem trække 5 min.

  • 11.
    Hak oliven og persille groft, og bland det sammen med 1 spsk. olivenolie og citronsaft.

  • 12.
    Server kødet med olivenblandingen på toppen.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5559 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
353 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 34.7 %7.2 g
Kulhydrat: 10.2 %2.1 g
Fedt: 55.1 %5.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;