Kalvecuvette med mosede grillede kartofler

60-90 min

Ingredienser

1 kalvecuvette ca. 700 g

1 hvidløgssalt

1 tsk. røget paprika

 

Druekompot:

25 g smør

1 rødløg i tynde både

100 g grønne druer i halve uden sten

100 g blå druer i halve uden sten

1 dl hyldeblomst saft, koncentreret

 

Mosede grillede kartofler:

1 kg kartofler

50 g smør, blødt

1 fed hvidløg, knust

2 spsk. persille, hakket

1 tsk. salt

kværnet peber

3 spsk. revet parmesanost

Rids cuvetten i tern, brunes på en varm pande på alle sider. Kom hvidløgssalt og røget paprika på, kom den i en bradepande og giv den 25 min. 200 grader°. Giv den 3 min. grill.

Lad den trække i 15 min. inden udskæring.

 

Kog kartofler med skræl til de er næsten møre, dræn vandet fra og stil de kogte kartofler på et stykke bagepapir på bageplade. Giv dem et tryk med en ske eller bunden af en skål, så de bliver lidt most uden at går helt i stykker. Bland blødt smør med hvidløg, hakket persille, salt og kværnet peber. Kom en teske på hver kartoffel og grill dem i ovn til de er sprøde ca. 6 min. hold øje.

Drys med revet parmesanost og giv dem ydermere 2 min.

 

Varm smør op i en gryde og sauter rødløg i et par min. kom druer ved og sauter 1 min. kom hyldeblomst saft ved og giv det 4 min.

Anret skiver af kalvecuvette med grillede kartofler og druekompot til.

 

 

Energi pr. person:  3040 Kj/  724 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,6 g.
Kulhydrat: 10,6 g.

Fedt: 6,6 g. 

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.

Rids cuvetten i tern, brunes på en varm pande på alle sider. Kom hvidløgssalt og røget paprika på, kom den i en bradepande og giv den 25 min. 200 grader°. Giv den 3 min. grill.

Lad den trække i 15 min. inden udskæring.

 

Kog kartofler med skræl til de er næsten møre, dræn vandet fra og stil de kogte kartofler på et stykke bagepapir på bageplade. Giv dem et tryk med en ske eller bunden af en skål, så de bliver lidt most uden at går helt i stykker. Bland blødt smør med hvidløg, hakket persille, salt og kværnet peber. Kom en teske på hver kartoffel og grill dem i ovn til de er sprøde ca. 6 min. hold øje.

Drys med revet parmesanost og giv dem ydermere 2 min.

 

Varm smør op i en gryde og sauter rødløg i et par min. kom druer ved og sauter 1 min. kom hyldeblomst saft ved og giv det 4 min.

Anret skiver af kalvecuvette med grillede kartofler og druekompot til.

 

 

Energi pr. person:  3040 Kj/  724 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,6 g.
Kulhydrat: 10,6 g.

Fedt: 6,6 g. 

LÆS TILBUDSAVISEN