HjemOpskrifterKalvecuvette med mosede grillede kartofler

Kalvecuvette med mosede grillede kartofler

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 kalvecuvette
  • 1 tsk hvidløgssalt
  • 1 tsk røget paprika
druekompot:
  • 25 g smør
  • 1 rødløg i tynde både
  • 100 g grønne vindruer i halve uden sten
  • 100 g stenfri, blå vindruer i halve uden sten
  • 1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
mosede grillede kartofler:
  • 1 kg kartoffel
  • 50 g blødt smør
  • 1 knust fed hvidløg
  • 2 spsk hakket kruspersille
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 3 spsk revet parmesanost

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rids cuvetten i tern, brunes på en varm pande på alle sider.

  • 2.
    Kom hvidløgssalt og røget paprika på, kom den i en bradepande og giv den 25 min. 200 grader°.

  • 3.
    Giv den 3 min. grill.

  • 4.
    Lad den trække i 15 min. inden udskæring.

  • 5.
    Kog kartofler med skræl til de er næsten møre, dræn vandet fra og stil de kogte kartofler på et stykke bagepapir på bageplade.

  • 6.
    Giv dem et tryk med en ske eller bunden af en skål, så de bliver lidt most uden at går helt i stykker.

  • 7.
    Bland blødt smør med hvidløg, hakket persille, salt og kværnet peber.

  • 8.
    Kom en teske på hver kartoffel og grill dem i ovn til de er sprøde ca. 6 min. hold øje.

  • 9.
    Drys med revet parmesanost og giv dem ydermere 2 min.

  • 10.
    Varm smør op i en gryde og sauter rødløg i et par min. kom druer ved og sauter 1 min. kom hyldeblomst saft ved og giv det 4 min.

  • 11.
    Anret skiver af kalvecuvette med grillede kartofler og druekompot til.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13454 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
517 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 32.7 %10.0 g
Kulhydrat: 32.6 %9.9 g
Fedt: 34.7 %4.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;