HjemOpskrifterKalveculotte og kartofler med artiskokhjerter, asparges og estragon-aioli

Kalveculotte og kartofler med artiskokhjerter, asparges og estragon-aioli

Måltidstype:
Ikke angivet
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Ingredienser
  • 750 g små kartofler
  • 1 bundt grøn asparges
  • 1 glas artiskokhjerte i olie (ca. 100 g. pr. glas)
  • 1 kg kalveculotte
  • 1 knivspids salt
  • 1 knivspids sort peber
  • 1 æggeblomme
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 fed hvidløg revet eller knust
  • 1 spsk citronsaft
  • 1.5 dl solsikkeolie
  • 3 spsk estragonblade + ekstra til pynt

Sådan gør du

Sådan gør du
  • 1.
    Skrub eller skræl kartoflerne.

  • 2.
    Kog dem i letsaltet vand i 12-15 min., til de er møre, men faste.

  • 3.
    Knæk den nederste del af aspargesene, og skær hver asparges i mindre stykker på skrå.

  • 4.
    Kom dem i gryden med kartoflerne det sidste minut.

  • 5.
    Sigt vandet fra, og lad kartofler og asparges dampe af i en sigte.

  • 6.
    Hæld olien fra artiskokkerne.

  • 7.
    Gnid kalvekødet med salt og sort peber, og kom det i et ovnfast fad.

  • 8.
    Kom det i ovnen ved 225 grader C i 10 min.

  • 9.
    Sænk så varmen til 150 grader C, og steg videre i ca. 20 min., eller til kødet har en kernetemperatur på 56 grader C for rosastegt kød.

  • 10.
    Lad kødet trække i 10 min., inden det skæres i tynde skiver.

  • 11.
    Kom æggeblommen i en skål sammen med dijonsennep, hvidløg, citronsaft, solsikkeolie og estragon.

  • 12.
    Brug en stavblender til at blende det sammen til en mayonnaise.

  • 13.
    Smag til, om der mangler salt eller mere citronsaft.

  • 14.
    Vend kartoflerne sammen med asparges og artiskokker, og anret sammen med kalvekødet.

  • 15.
    Servér sammen med estragon-aiolien, og pynt med ekstra estragon.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13588 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
615 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 29.2 %10.6 g
Kulhydrat: 17.8 %6.4 g
Fedt: 53 %8.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;