Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Tyroler-buffet
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Kalveculotte og kartofler med artiskokhjerter, asparges og estragon-aioli
Kalveculotte og kartofler med artiskokhjerter, asparges og estragon-aioli
Måltidstype:
Ikke angivet
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
Ingredienser
750 g små kartofler
1 bundt grøn asparges
1 glas artiskokhjerte i olie (ca. 100 g. pr. glas)
1 kg kalveculotte
1 knivspids salt
1 knivspids sort peber
1 æggeblomme
1 tsk dijonsennep
1 fed hvidløg revet eller knust
1 spsk citronsaft
1.5 dl solsikkeolie
3 spsk estragonblade + ekstra til pynt
Sådan gør du
Sådan gør du
1.
Skrub eller skræl kartoflerne.
2.
Kog dem i letsaltet vand i 12-15 min., til de er møre, men faste.
3.
Knæk den nederste del af aspargesene, og skær hver asparges i mindre stykker på skrå.
4.
Kom dem i gryden med kartoflerne det sidste minut.
5.
Sigt vandet fra, og lad kartofler og asparges dampe af i en sigte.
6.
Hæld olien fra artiskokkerne.
7.
Gnid kalvekødet med salt og sort peber, og kom det i et ovnfast fad.
8.
Kom det i ovnen ved 225 grader C i 10 min.
9.
Sænk så varmen til 150 grader C, og steg videre i ca. 20 min., eller til kødet har en kernetemperatur på 56 grader C for rosastegt kød.
10.
Lad kødet trække i 10 min., inden det skæres i tynde skiver.
11.
Kom æggeblommen i en skål sammen med dijonsennep, hvidløg, citronsaft, solsikkeolie og estragon.
12.
Brug en stavblender til at blende det sammen til en mayonnaise.
13.
Smag til, om der mangler salt eller mere citronsaft.
14.
Vend kartoflerne sammen med asparges og artiskokker, og anret sammen med kalvekødet.
15.
Servér sammen med estragon-aiolien, og pynt med ekstra estragon.
SPISETID opskrift
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13588 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
615 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.9 g
Protein:
29.2 %
10.6 g
Kulhydrat:
17.8 %
6.4 g
Fedt:
53 %
8.8 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;