HjemOpskrifterKalveculotte med citronbagt fennikel, hvidløg og butterbeans

Kalveculotte med citronbagt fennikel, hvidløg og butterbeans

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Ingredienser
  • 1 kalveculotte
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk sort peber
  • 2 fennikler
  • 2 rødløg
  • 1 citron
  • 1 helt hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1.5 dl hvidvin
  • 1 dåse butterbean
  • 1 bundt frisk dild

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Krydr kalvekødet med salt og peber og læg det i et ovnfast fad.

  • 2.
    Steg kødet i 15 min. ved 200 °C.

  • 3.
    Tag det ud og lad det trække i 10 min.

  • 4.
    Kom det tilbage i ovnen og steg videre i 15 min.

  • 5.
    Tag kødet ud igen og lad det trække i 10 min. før det skæres i skiver.

  • 6.
    Skær fennikel og rødløg i både.

  • 7.
    Del hvidløget i fed, men lad skallen sidde på.

  • 8.
    Del citronen i fire stykker.

  • 9.
    Kom fennikel, løg, hvidløg og citron i et ovnfast fad og vend med 2 spsk. olivenolie, salt og peber.

  • 10.
    Hæld hvidvin ved og steg grøntsagerne i ovnen ved 200 °C i 30-40 min.

  • 11.
    Skyl bønnerne i en sigte og kom dem i fadet med grøntsager de sidste 10 min. af bagetiden, så de bliver varmet op.

  • 12.
    Drys med grofthakket dild.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10613 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
392 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.9 g
Protein: 46.9 %10.8 g
Kulhydrat: 15.5 %3.6 g
Fedt: 33.6 %3.6 g
Alkohol: 4 %0.5 g
;