HjemOpskrifterKalveculotte med butterbeanpuré, ristede forårsløg og grøn olivendressing

Kalveculotte med butterbeanpuré, ristede forårsløg og grøn olivendressing

Måltidstype:
Ikke angivet
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 kalveculotte
  • salt
  • sort peber
  • 1 dåse butterbean
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g skalotteløg
  • 1 dl vand
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 spsk citronsaft
    Grøn olivendressing
    • 150 g grønne oliven
    • 1.5 citroner
    • 2 spsk citronsaft
    • 4 spsk olivenolie
    • 2 spsk bredbladet persille

    Sådan gør du

    Fremgangsmåde
    • 1.
      Krydr kalveculotten med salt og peber.

    • 2.
      Varm 1 spsk. olivenolie i en pande, og brun stegen på begge sider.

    • 3.
      Kom den i et ovnfast fad, og steg færdig i 30-40 min. ved 150 °C eller til kødet har en centrumtemperatur på 56 °C for rosastegt kød.

    • 4.
      Lad kødet hvile i 10 min., før det skæres i skiver.

    • 5.
      Imens kødet steger, sigtes vandet fra butterbeans.

    • 6.
      Skær løg i tynde skiver, og hak hvidløget fint.

    • 7.
      Varm 1 spsk. olivenolie i en gryde, og kom skalotteløgene i.

    • 8.
      Lad det snurre i 5 min., tilsæt hvidløg, og steg det med i 1 minut.

    • 9.
      Kom bønner og vand i, og lad det simre under låg i 10 min.

    • 10.
      Brug en stavblender til at blende bønnerne til en creme.

    • 11.
      Smag til med salt og peber.

    • 12.
      Brug resten af olivenolien til at stege forårsløgene med i en pande.

    • 13.
      Krydr med salt og peber, og pres citronsaft over.

    • 14.
      Til olivendressingen hakkes oliven groft og vendes med citronskal og -saft, olivenolie og hakket persille.

    • 15.
      Krydr med lidt salt og peber, og hæld dressingen over kød, forårsløg og bønnepuré.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    11567 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    486 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 1.7 g
    Protein: 40.6 %11.6 g
    Kulhydrat: 14.6 %4.2 g
    Fedt: 44.8 %5.9 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;