Kalv med kapers, persille og citron og smørdampet savoykål

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Kalv med kapers, persille og citron og smørdampet savoykål
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

4 wienerschnitzler af kalv 

100 g hvedemel 

Salt og sort peber 

4 skalotteløg

1 god håndfuld bredbladet persille 

50 g kapers 

Saft fra ½ citron 

1 dl vand eller hvidvin 

50 g smør

 

Kål: 

½ savoykål 

25 g smør 

Salt og sort peber 

½ dl vand

 

Tilbehør: 

Brød eller kogte kartofler
 

Sådan gør du

Del hver schnitzel i to stykker. Krydr med salt og peber, og vend dem i mel. Ryst overskydende mel fra. Skær skalotteløg i små tern, og hak persillen. Smelt halvdelen af smørret på en pande, og brun kødet godt på begge sider. Tag det op og læg til side. Kom løg og kapers på panden, og svits det i et par minutter. Tilsæt citronsaft og vand eller hvidvin. Lad det koge op, tilsæt persille, og kom så kødet tilbage i panden i 5 min., mens væden koger lidt ind. Sluk for varmen, og rør det sidste smør i, så saucen tykner. Del imens kålen i både. Smelt smørret i en sauterpande, og læg kålen i. Krydr med salt og peber, og hæld vandet ved. Kom låg på, og lad kålen dampe ved svag varme i 6-7 min. Dette kan du gøre, mens kødet bliver tilberedt. 

 

Energi pr. person: 1883KJ/450Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 10,2 g. 
Kulhydrat: 5,1 g. 
Fedt: 8,3 g.