HjemOpskrifterKalv med kapers, persille og citron og smørdampet savoykål

Kalv med kapers, persille og citron og smørdampet savoykål

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 kalveschnitzler
  • 100 g hvedemel
  • Salt og sort peber
  • 4 skalotteløg
  • 1 dl bredbladet persille
  • 5 l kapers
  • saften fra 0.5 citron
  • 1 dl vand eller hvidvin
  • 50 g smør
Kål
  • 0.5 savojkål
  • 25 g smør
  • Salt og sort peber
  • 0.5 dl vand
Tilbehør
  • kogte kartoffel
  • brød

Sådan gør du

  • 1.
    Del hver schnitzel i to stykker.

  • 2.
    Krydr med salt og peber, og vend dem i mel.

  • 3.
    Ryst overskydende mel fra.

  • 4.
    Skær skalotteløg i små tern, og hak persillen.

  • 5.
    Smelt halvdelen af smørret på en pande, og brun kødet godt på begge sider.

  • 6.
    Tag det op og læg til side.

  • 7.
    Kom løg og kapers på panden, og svits det i et par minutter.

  • 8.
    Tilsæt citronsaft og vand eller hvidvin.

  • 9.
    Lad det koge op, tilsæt persille, og kom så kødet tilbage i panden i 5 min., mens væden koger lidt ind.

  • 10.
    Sluk for varmen, og rør det sidste smør i, så saucen tykner.

  • 11.
    Del imens kålen i både.

  • 12.
    Smelt smørret i en sauterpande, og læg kålen i.

  • 13.
    Krydr med salt og peber, og hæld vandet ved.

  • 14.
    Kom låg på, og lad kålen dampe ved svag varme i 6-7 min.

  • 15.
    Dette kan du gøre, mens kødet bliver tilberedt.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10125 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
218 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.4 g
Protein: 32.2 %4.1 g
Kulhydrat: 33.7 %4.3 g
Fedt: 34.1 %2.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;