4 personer
4 wienerschnitzler af kalv
100 g hvedemel
Salt og sort peber
4 skalotteløg
1 god håndfuld bredbladet persille
50 g kapers
Saft fra ½ citron
1 dl vand eller hvidvin
50 g smør
Kål:
½ savoykål
25 g smør
Salt og sort peber
½ dl vand
Tilbehør:
Brød eller kogte kartofler
Del hver schnitzel i to stykker. Krydr med salt og peber, og vend dem i mel. Ryst overskydende mel fra. Skær skalotteløg i små tern, og hak persillen. Smelt halvdelen af smørret på en pande, og brun kødet godt på begge sider. Tag det op og læg til side. Kom løg og kapers på panden, og svits det i et par minutter. Tilsæt citronsaft og vand eller hvidvin. Lad det koge op, tilsæt persille, og kom så kødet tilbage i panden i 5 min., mens væden koger lidt ind. Sluk for varmen, og rør det sidste smør i, så saucen tykner. Del imens kålen i både. Smelt smørret i en sauterpande, og læg kålen i. Krydr med salt og peber, og hæld vandet ved. Kom låg på, og lad kålen dampe ved svag varme i 6-7 min. Dette kan du gøre, mens kødet bliver tilberedt.
Energi pr. person: 1883KJ/450Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,2 g.
Kulhydrat: 5,1 g.
Fedt: 8,3 g.