Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Grillbuffet
Mad til Pinsefrokost
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Kaffetartelet
Kaffetartelet
Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
6 personer
Mørdejen
300 g mel
100 g sukker
100 g olivenolie
1 æg
40 g æggeblommer
6 g gær
vaniljeekstrakt
salt
0.5 citronskal (usprøjtet)
Cremen
20 cl vand
300 ml udtrukket kaffe
2 æg
1 g æggeblomme
50 g sukker
40 g majsmel
75 g chokolade
Marengsen
60 g æggehvider
120 g sukker
Pynt
flormelis
Sådan gør du
Mørdej
1.
Hæld æg og æggeblommer ned i en høj, smal skål, tilsæt olien dråbevis og bland det hele med en stavblender.
2.
Hæld blandingen i en foodprocessor og tilsæt først mel og sukker og derefter citronskal og vaniljeessens.
3.
Ælt ingredienserne, indtil dejen er glat, og lad dejen hvile i køleskabet i ca. en time.
4.
Smør formene og fordel dejen i dem med ca. 30-50 g dej pr. portion.
5.
Bag dem i en almindelig ovn ved 180 °C i 10-12 minutter.
6.
Tag tarteletterne ud, når de er bagte, og lad dem køle af.
Cremen
1.
Lav kaffen og bræk chokoladen i små stykker.
2.
Tag derefter en skål og pisk æg, æggeblommer og sukker.
3.
Tilsæt majsstivelse.
4.
Hæld vandet i en stor gryde, sæt den på komfuret og bring vandet i kog.
5.
Hæld derefter æggeblandingen ned i vandet og lad det simre i ca. 2 minutter, indtil den bliver jævn.
6.
Tilsæt den færdige kaffe, sluk for varmen og tilsæt chokoladestykkerne.
7.
Bland med et piskeris eller en stavblender, indtil chokoladen er smeltet helt, og lad herefter blandingen køle af.
Marengs
1.
Hæld 60 g æggehvider og 120 g sukker i en skål og pisk, indtil blandingen bliver jævn og luftig.
2.
Du ved, at den er klar, når blandingen bliver siddende på bunden af skålen, når du vender skålen på hovedet.
Kager
Kaffe
Dessert
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16748 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1071 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.8 g
Protein:
6.8 %
4.3 g
Kulhydrat:
57.3 %
36.1 g
Fedt:
35.9 %
10.4 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;