HjemOpskrifterKaffetartelet

Kaffetartelet

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
Mørdejen
  • 300 g mel
  • 100 g sukker
  • 100 g olivenolie
  • 1 æg
  • 40 g æggeblommer
  • 6 g gær
  • vaniljeekstrakt
  • salt
  • 0.5 citronskal (usprøjtet)
Cremen
  • 20 cl vand
  • 300 ml udtrukket kaffe
  • 2 æg
  • 1 g æggeblomme
  • 50 g sukker
  • 40 g majsmel
  • 75 g chokolade
Marengsen
  • 60 g æggehvider
  • 120 g sukker
Pynt
  • flormelis

Sådan gør du

Mørdej
  • 1.
    Hæld æg og æggeblommer ned i en høj, smal skål, tilsæt olien dråbevis og bland det hele med en stavblender.

  • 2.
    Hæld blandingen i en foodprocessor og tilsæt først mel og sukker og derefter citronskal og vaniljeessens.

  • 3.
    Ælt ingredienserne, indtil dejen er glat, og lad dejen hvile i køleskabet i ca. en time.

  • 4.
    Smør formene og fordel dejen i dem med ca. 30-50 g dej pr. portion.

  • 5.
    Bag dem i en almindelig ovn ved 180 °C i 10-12 minutter.

  • 6.
    Tag tarteletterne ud, når de er bagte, og lad dem køle af.

Cremen
  • 1.
    Lav kaffen og bræk chokoladen i små stykker.

  • 2.
    Tag derefter en skål og pisk æg, æggeblommer og sukker.

  • 3.
    Tilsæt majsstivelse.

  • 4.
    Hæld vandet i en stor gryde, sæt den på komfuret og bring vandet i kog.

  • 5.
    Hæld derefter æggeblandingen ned i vandet og lad det simre i ca. 2 minutter, indtil den bliver jævn.

  • 6.
    Tilsæt den færdige kaffe, sluk for varmen og tilsæt chokoladestykkerne.

  • 7.
    Bland med et piskeris eller en stavblender, indtil chokoladen er smeltet helt, og lad herefter blandingen køle af.

Marengs
  • 1.
    Hæld 60 g æggehvider og 120 g sukker i en skål og pisk, indtil blandingen bliver jævn og luftig.

  • 2.
    Du ved, at den er klar, når blandingen bliver siddende på bunden af skålen, når du vender skålen på hovedet.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16748 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1071 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 6.8 %4.3 g
Kulhydrat: 57.3 %36.1 g
Fedt: 35.9 %10.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;