HjemOpskrifterKaffemousse med brændt hvid chokolade, friske bær og kaffe gele

Kaffemousse med brændt hvid chokolade, friske bær og kaffe gele

Måltidstype:
Dessert
Arbejdstid:
120+ min
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Ingredienser
  • 1 dl Tierra kaffe
  • 3 dl fløde
  • 6 æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 5 ark husblas
Gele
  • 100 g hakket hvid chokolade
  • 300 g blandet bær & urter
  • 2 dl Tierra kaffe
  • 2 ark husblas
  • 20 g sukker

SÅDAN GØR DU

Fremgangsmåde
  • 1.
    Udblød de 4 blade husblas i koldt vand, varm kaffen op og smelt dem heri.

  • 2.
    Pisk fløden let stiv.

  • 3.
    Pisk blommer og sukker luftige, vend kaffen sammen med de luftige blommer, og vend det så sammen med fløden, kom moussen i skåle og lad det sætte sig på køl i ca. 3 timer.

  • 4.
    Hak den hvide chokolade og bag den ved 175 grader i ca. 8 min. eller til den er gylden, lad den køle ned og hak den så igen.

  • 5.
    Udblød de 2 blade husblas i koldt vand, varm kaffen op og smag den til med sukker, kom husblassen i og kom den i en beholder og sæt den på køl i en time til den sætter sig.

  • 6.
    Anret desserten med hakket gele ovenpå moussen, hakket hvid chokolade, friske bær og urter.

  • 7.
    Kaffe er bitter ifølge de 5 grundsmage, bitterhed og syre komplimenterer hinanden godt, prøv at tilsætte citron, havtorn, lime eller en anden syrlig smag for at skabe flere smagsnuancer i moussen.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6363 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
521 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 9 %2.8 g
Kulhydrat: 51.6 %15.8 g
Fedt: 39.4 %5.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;