HjemOpskrifterKaffemousse med brændt hvid chokolade, friske bær og kaffe gele
Kaffemousse med brændt hvid chokolade, friske bær og kaffe gele
Måltidstype:
Dessert
Arbejdstid:
120+ min
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven
Ingredienser
4 personer
Ingredienser
1 dl Tierra kaffe
3 dl fløde
6 æggeblommer
100 g sukker
5 ark husblas
Gele
100 g hakket hvid chokolade
300 g blandet bær & urter
2 dl Tierra kaffe
2 ark husblas
20 g sukker
Sådan gør du
Fremgangsmåde
1.
Udblød de 4 blade husblas i koldt vand, varm kaffen op og smelt dem heri.
2.
Pisk fløden let stiv.
3.
Pisk blommer og sukker luftige, vend kaffen sammen med de luftige blommer, og vend det så sammen med fløden, kom moussen i skåle og lad det sætte sig på køl i ca. 3 timer.
4.
Hak den hvide chokolade og bag den ved 175 grader i ca. 8 min. eller til den er gylden, lad den køle ned og hak den så igen.
5.
Udblød de 2 blade husblas i koldt vand, varm kaffen op og smag den til med sukker, kom husblassen i og kom den i en beholder og sæt den på køl i en time til den sætter sig.
6.
Anret desserten med hakket gele ovenpå moussen, hakket hvid chokolade, friske bær og urter.
7.
Kaffe er bitter ifølge de 5 grundsmage, bitterhed og syre komplimenterer hinanden godt, prøv at tilsætte citron, havtorn, lime eller en anden syrlig smag for at skabe flere smagsnuancer i moussen.