Sådan gør du
Tilberedning
1.
Lav din foretrukne stærke espresso eller ristretto.
2.
Kaffen skal være stærk, så vær ikke bange for at vælge en intens smag.
3.
Lav 60 ml varm kaffe og opløs et nip salt heri.
4.
Lad kaffen køle af i køleskabet.
5.
Chokoladen smeltes og blandes herefter med æggeblommer og den velafkølede kaffe.
6.
Pisk fløden helt stiv med halvdelen af sukkeret (30g).
7.
Lad også denne blanding køle af i køleskabet.
8.
Når det hele er kølet godt af, piskes den kolde kaffe i flødeskummet med et rent piskeris.
9.
Pisk æggehviderne og resten af sukkeret stift i en helt ren skål og vend forsigtigt i flødeblandingen.
10.
Fordel kaffeblandingen i portionsglas og stil dem tildækket i køleskabet i mindst 6 timer, så moussen når at sætte sig.
Vil du gøre desserten endnu mere festlig, kan du pynte den med kakaopulver, chokoladepynt, revet chokolade eller spiselige blomster (f.eks. tagetes).
Opskriften er udarbejdet af L'OR
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9149 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1452 kj / 0 kcal
EnergifordelingFiber: | | 0.3 g |
Protein: | 5 % | 4.3 g |
Kulhydrat: | 35.8 % | 30.6 g |
Fedt: | 59.2 % | 23.2 g |
Alkohol: | 0 % | 0.0 g |