HjemOpskrifterKaffebraiseret svinebryst med grillet asparges, indkogt braiserlage og forårsløg

Kaffebraiseret svinebryst med grillet asparges, indkogt braiserlage og forårsløg

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
0-30 min
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Fremgangsmåde
  • 2 dl Tierra kaffe
  • 1 kg ribbensteg
  • 5 peberkorn
  • 2 laurbærblade
  • 0.5 bundt frisk timian
  • vand
  • smør
  • mel
Tilbehør
  • 8 asparges
  • olie
  • 8 forårsløg
  • smør
  • salt & urter til pynt

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Fjern sværene fra svinebrystet og brun kødet af på alle sider, kom så kødet i en bakke med høj kant og tilsæt kaffe, peberkorn, timian, laurbær og vand så det dækker kødet.

  • 2.
    Dæk kødet til og braiser det i ovnen ved 175 grader til det er mørt, ca. 1.5 timer.

  • 3.
    Når kødet er mørt sigtes lagen fra og reduceres i en gryde, tilsæt lidt smør til lagen og smag til med salt og peber, jævn evt. saucen lidt.

  • 4.
    Vend asparges og forårsløg med lidt olie, varm en grillpande op og grill dem kort på hver side, anret svinebrystet som er skåret i rustikke stykker, med lidt sauce og de grillede grøntsager og lidt urter.

  • 5.
    De fleste typer simrekød egner sig til denne ret, prøv f.eks. oksebov eller svinenakke.

  • 6.
    For en dybere smag, tilbered da kødet med hele kaffebønner.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
351 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
58 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.7 g
Protein: 37.4 %1.3 g
Kulhydrat: 53.3 %1.8 g
Fedt: 9.3 %0.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;