HjemOpskrifterKaffebraiseret svinebryst med grillet asparges, indkogt braiserlage og forårsløg
Kaffebraiseret svinebryst med grillet asparges, indkogt braiserlage og forårsløg
Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
0-30 min
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
Ingredienser
4 personer
Fremgangsmåde
2 dl Tierra kaffe
1 kg ribbensteg
5 peberkorn
2 laurbærblade
0.5 bundt frisk timian
vand
smør
mel
Tilbehør
8 asparges
olie
8 forårsløg
smør
salt & urter til pynt
Sådan gør du
Fremgangsmåde
1.
Fjern sværene fra svinebrystet og brun kødet af på alle sider, kom så kødet i en bakke med høj kant og tilsæt kaffe, peberkorn, timian, laurbær og vand så det dækker kødet.
2.
Dæk kødet til og braiser det i ovnen ved 175 grader til det er mørt, ca. 1.5 timer.
3.
Når kødet er mørt sigtes lagen fra og reduceres i en gryde, tilsæt lidt smør til lagen og smag til med salt og peber, jævn evt. saucen lidt.
4.
Vend asparges og forårsløg med lidt olie, varm en grillpande op og grill dem kort på hver side, anret svinebrystet som er skåret i rustikke stykker, med lidt sauce og de grillede grøntsager og lidt urter.
5.
De fleste typer simrekød egner sig til denne ret, prøv f.eks. oksebov eller svinenakke.
6.
For en dybere smag, tilbered da kødet med hele kaffebønner.