HjemOpskrifterKaffe panna cotta med pistaciepraline

Kaffe panna cotta med pistaciepraline

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 5 dl piskefløde
  • 1 dl espressokaffe
  • 70 g sukker
  • 4 blade husblas
Kaffesirup
  • 1 dl espressokaffe
  • 75 g sukker
Praliné
  • 40 g usaltede pistacienødder
  • 50 g sukker

Sådan gør du

  • 1.
    Kom piskefløde i en gryde sammen med kaffe og sukker, og varm det op til kogepunktet.

  • 2.
    Læg imens husblas i blød i en dyb tallerken med koldt vand, så det bliver blødt.

  • 3.
    Vrid vandet af husblassen, og kom den i den varme flødeblanding, mens der røres.

  • 4.
    Sluk for varmen, og hæld blandingen gennem en sigte og ned i seks portionsglas.

  • 5.
    Lad panna cottaen køle af og sætte sig i køleskabet i mindst 3 timer eller natten over.

  • 6.
    Til kaffesirup koges kaffe sammen med sukker ved middel varme i 5-10 min., til det tykner.

  • 7.
    Lad siruppen køle helt af, og hæld den over panna cottaerne (når de har sat sig).

  • 8.
    Til praliné smeltes sukkeret til karamel i en tør pande.

  • 9.
    Kom pistacienødder i, og vend det sammen.

  • 10.
    Hæld massen ud på et stykke bagepapir, og lad det køle af.

  • 11.
    Hak det groft, og drys det oven på panna cottaen ved servering.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11505 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1221 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.4 g
Protein: 3.7 %2.6 g
Kulhydrat: 32.6 %23.4 g
Fedt: 63.7 %21.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;