HjemOpskrifterJulemarineret andebryst

Julemarineret andebryst

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Julesmør
  • 125 g smør
  • 1 appelsinskal (usprøjtet)
  • 1 tsk stødt koriander
  • 0.25 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
Andebryster:
  • 2 andebryster med skind
  • 1 revet appelsinskal (usprøjtet)
  • 1 spsk flydende honning
  • 0.5 dl sojasauce
  • 1 spsk revet frisk ingefær
  • 1 presset fed hvidløg
  • 1 knust stjerneanis
  • 0.5 tsk sort peber
  • 6 bagekartofler
    Appelsinsalat:
    • 2 appelsiner (skær skrællen fra med en skarp kniv)
    • 1 rødløg i tynde skiver
    • salt & friskkværnet peber

    SÅDAN GØR DU

    • 1.
      Julemarineret andebryst er smagen og duften af jul koncentreret på én tallerken.

    • 2.
      Du kan sagtens marinere andebrysterne dagen i forvejen og lade dem trække i køleskabet et døgns tid - det bliver de kun bedre af.

    • 3.
      Julesmørret smager også dejligt til stegt kylling eller en saftig herregårdskotelet.

    • 4.
      Orangesmør: Rør revet appelsinskal og krydderierne sammen med Bakkedal, og sæt orangesmørret i køleskab.

    • 5.
      Andebryster og kartofler: Vask kartoflerne grundigt og skær dem i halve.

    • 6.
      Smør dem med lidt orangesmør og bag dem i en 185°C forvarmet ovn (varmluft) i ca. 45 minutter.

    • 7.
      Skær skindet på andebrysterne i et fintternet mønster med en skarp kniv.

    • 8.
      Rør den revne appelsinskal med soja, honning, ingefær, anis, hvidløg og peber sammen og lad andebrysterne trække i denne marinade i ca. 1 time (gerne længere).

    • 9.
      Lad andebrysterne dryppe af, tør dem med køkkenrulle og brun dem på skindsiden på en pande i lidt Bakkedal ca. 4-6 minutter ved ikke for høj varme, da skindet kan indeholde vand, der giver sprøjt på panden.

    • 10.
      Læg dem i ovnen (gerne på en rist) og lad dem stege med sammen med kartoflerne, de sidste 20 minutter af kartoflernes bagetid.

    • 11.
      Lad kødet hvile 10 minutter inden udskæring.

    • 12.
      Appelsinsalat: Fjern skrællen (også det hvide) fra appelsinerne med en skarp kniv.

    • 13.
      Skær appelsinerne i tynde skiver og læg dem taglagt.

    • 14.
      Drys med lidt salt og knust peber.

    • 15.
      Skær rødløget i tynde skiver og kom dem i kogende vand i 1/2 minut.

    • 16.
      Hæld dem i en sigte og skyl dem hurtigt i koldt vand.

    • 17.
      Anret løg ovenpå appelsinskiverne.

    • 18.
      Servering: Skær andebrysterne i skiver og server med de varme kartofler toppet med Bakkedal orangesmør, og appelsinsalat med rødløg.

    • 19.
      Server resten af orangesmørret i en skål, eller gem til senere brug. Gengivet med tilladelse fra Dragsbæk A/S.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    12812 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    464 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 1.5 g
    Protein: 20.5 %5.6 g
    Kulhydrat: 41.8 %11.4 g
    Fedt: 37.7 %4.7 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;