2 appelsiner (skær skrællen fra med en skarp kniv)
1 rødløg i tynde skiver
salt & friskkværnet peber
Sådan gør du
1.
Julemarineret andebryst er smagen og duften af jul koncentreret på én tallerken.
2.
Du kan sagtens marinere andebrysterne dagen i forvejen og lade dem trække i køleskabet et døgns tid - det bliver de kun bedre af.
3.
Julesmørret smager også dejligt til stegt kylling eller en saftig herregårdskotelet.
4.
Orangesmør:
Rør revet appelsinskal og krydderierne sammen med Bakkedal, og sæt orangesmørret i køleskab.
5.
Andebryster og kartofler:
Vask kartoflerne grundigt og skær dem i halve.
6.
Smør dem med lidt orangesmør og bag dem i en 185°C forvarmet ovn (varmluft) i ca. 45 minutter.
7.
Skær skindet på andebrysterne i et fintternet mønster med en skarp kniv.
8.
Rør den revne appelsinskal med soja, honning, ingefær, anis, hvidløg og peber sammen og lad andebrysterne trække i denne marinade i ca. 1 time (gerne længere).
9.
Lad andebrysterne dryppe af, tør dem med køkkenrulle og brun dem på skindsiden på en pande i lidt Bakkedal ca. 4-6 minutter ved ikke for høj varme, da skindet kan indeholde vand, der giver sprøjt på panden.
10.
Læg dem i ovnen (gerne på en rist) og lad dem stege med sammen med kartoflerne, de sidste 20 minutter af kartoflernes bagetid.
11.
Lad kødet hvile 10 minutter inden udskæring.
12.
Appelsinsalat:
Fjern skrællen (også det hvide) fra appelsinerne med en skarp kniv.
13.
Skær appelsinerne i tynde skiver og læg dem taglagt.
14.
Drys med lidt salt og knust peber.
15.
Skær rødløget i tynde skiver og kom dem i kogende vand i 1/2 minut.
16.
Hæld dem i en sigte og skyl dem hurtigt i koldt vand.
17.
Anret løg ovenpå appelsinskiverne.
18.
Servering:
Skær andebrysterne i skiver og server med de varme kartofler toppet med Bakkedal orangesmør, og appelsinsalat med rødløg.
19.
Server resten af orangesmørret i en skål, eller gem til senere brug.
Gengivet med tilladelse fra Dragsbæk A/S.