Julekrydret culotte med rødbedepesto

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 culotte på 1,2 kg

 

Krydret rub til culotte:

2 tsk stødt nellike

2 tsk stødt kanel

2 tsk stødt ingefær

1 spsk salt

1 tsk kværnet sort peber

2 tsk brun farin

 

Rødbedepesto:

300 g rødbeder

75 g valnødder

50 g groftrevet parmesanost

1 fed hvidløg

Salt

Kværnet peber

1 spsk mørk balsamicoeddike

1/2 dl olivenolie

1 spsk citronsaft

Sådan gør du

Vend alle krydderier sammen til en rub. Rids fedtet på culotten og gnid kødet ind i krydderierne.

Lad den stå og trække smag i 20 minutter. Du kan med fordel give den rub dagen før og stille den på køl indtil brug. Når kødet har trukket, brunes kødet på en varm pande på alle sider. Vær opmærksom på, at den ikke bliver for mørk på grund af julekrydderierne. Kom culotten i et ovnfast fad og giv den 40-43 minutter ved 200°C. Kernetemperaturen skal være 58°C. Vær opmærksom på, at en culotte er tynd i den ene ende og tyk i den anden, så det kan vær svært at få ensartethed i kødet. Lad culotten hvile i 20 minutter inden udskæring, så saften kan samle sig.

 

Rødbedepesto:

Kog rødbeder i ca. 40-45 minutter til de er møre. Pil skallen af og skær dem i mindre stykker.

Rist valnødder på en pande til de er let gyldne. Kom valnødder, parmesanost, hvidløg og rødbeder i en blender. Blend til grov konsistens, og tilsæt salt, kværnet peber og mørk balsamicoeddike.

Kør yderligere 10 sekunder. Tilsæt olivenolie lidt efter lidt til en passende konsistens.

Smag til med citronsaft.

Server skiver af krydret culottesteg med rødbedepesto til.

 

Serveringstip: Server ovnbagte persillerødder, pastinak og jordskokker til.

 

Energi pr. person: 3586 kJ / 854 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 15 g

Fedt: 17 g

Kulhydrat: 3,5 g