HjemOpskrifterJulekrydret culotte med rødbedepesto

Julekrydret culotte med rødbedepesto

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 okseculotte på 1,2 kg
Krydret rub til culotte
  • 2 tsk stødt nellike
  • 2 tsk stødt kanel
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 2 tsk brun farin
Rødbedepesto
  • 300 g rødbeder
  • 75 g valnøddekerner
  • 50 g groftrevet parmesanost
  • 1 fed hvidløg
  • groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk mørk balsamicoeddike
  • 0.5 dl olivenolie
  • 1 spsk friskpresset citronsaft

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Vend alle krydderier sammen til en rub.

  • 2.
    Rids fedtet på culotten og gnid kødet ind i krydderierne.

  • 3.
    Lad den stå og trække smag i 20 minutter. Du kan med fordel give den rub dagen før og stille den på køl indtil brug.

  • 4.
    Når kødet har trukket, brunes kødet på en varm pande på alle sider. Vær opmærksom på, at den ikke bliver for mørk på grund af julekrydderierne.

  • 5.
    Kom culotten i et ovnfast fad og giv den 40-43 minutter ved 200°C. Kernetemperaturen skal være 58°C. Vær opmærksom på, at en culotte er tynd i den ene ende og tyk i den anden, så det kan vær svært at få ensartethed i kødet.

  • 6.
    Lad culotten hvile i 20 minutter inden udskæring, så saften kan samle sig.

  • 7.
    Rødbedepesto: Kog rødbeder i ca. 40-45 minutter til de er møre.

  • 8.
    Pil skallen af og skær dem i mindre stykker.

  • 9.
    Rist valnødder på en pande til de er let gyldne.

  • 10.
    Kom valnødder, parmesanost, hvidløg og rødbeder i en blender.

  • 11.
    Blend til grov konsistens, og tilsæt salt, kværnet peber og mørk balsamicoeddike.

  • 12.
    Kør yderligere 10 sekunder.

  • 13.
    Tilsæt olivenolie lidt efter lidt til en passende konsistens.

  • 14.
    Smag til med citronsaft.

  • 15.
    Server skiver af krydret culottesteg med rødbedepesto til.

  • 16.
    Serveringstip: Server ovnbagte persillerødder, pastinak og jordskokker til.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
20752 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
931 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.7 g
Protein: 29.8 %16.3 g
Kulhydrat: 4.4 %2.4 g
Fedt: 65.8 %16.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;