HjemOpskrifterJulekarameller med seasalt

Julekarameller med seasalt

Måltidstype:
Snacks
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
antal: 25 stk.
  • 100 g smør
  • 2 dl fløde
  • 3 dl sukker
  • 1 dl lys sirup
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 0.25 tsk stødt nellike
  • 1.5 tsk havsalt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Smelt smørret i en tykbundet gryde.

  • 2.
    Tilsæt fløde, sukker og sirup.

  • 3.
    Lad massen koge uden låg i ca. 30-45 minutter afhængigt af grydens størrelse.

  • 4.
    Rør undervejs.

  • 5.
    Brug eventuelt et termometer.

  • 6.
    Massen skal helst være 128°C.

  • 7.
    Rør stødt ingefær og stødt nellike i blandingen.

  • 8.
    Hæld karamelmassen i en form på 20 x 25 cm med bagepapir.

  • 9.
    Drys med flagesalt.

  • 10.
    Lad massen køle af.

  • 11.
    Skær herefter karameller i den ønskede størrelse.

  • 12.
    Tip: Giv karamellerne et ekstra juletvist, og pak dem ind cellofan med lidt rød snor i enderne.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9277 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1312 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.1 g
Protein: 0.1 %0.1 g
Kulhydrat: 67.4 %52.0 g
Fedt: 32.5 %11.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;