HjemOpskrifterJulegalette med portvinsæbler

Julegalette med portvinsæbler

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

7 personer
dej:
  • 210 g hvedemel
  • 1 spsk flormelis
  • 1 nip havsalt
  • 100 g koldt smør
  • ½ dl koldt vand
fyld:
  • 4 æbler
  • 25 g rosiner
  • 1½ dl hvid portvin
  • 1 kanelstang
  • 6 hele nelliker
  • 50 g mandelmel
  • 74 g rørsukker
  • 74 g rørsukker
  • 1 spsk Maizena majsstivelse
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • 1 æg til pensling
  • 2 spsk perlesukker

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skræl æblerne, og skær dem i både.

  • 2.
    Kom dem i en skål med rosiner, portvin, kanel og nelliker, og lad det trække natten over.

  • 3.
    Til dej blandes hvedemel, flormelis og salt.

  • 4.
    Skær smør i tern, og smuldr det ud i melet.

  • 5.
    Saml dejen med koldt vand, og pres den sammen til en flad kugle.

  • 6.
    Pak dejen ind i plastfolie, og lad den hvile i køleskabet i 30 min.

  • 7.
    Rul dejen ud til ca. 4 mm tykkelse og ca. 35 cm i diameter, og flyt den over på en bageplade med bagepapir.

  • 8.
    Bland mandelmel med 2 spsk.

  • 9.
    Rørsukker, og kom det i midten af tærten.

  • 10.
    Lad en kant på 6 cm være fri hele vejen rundt.

  • 11.
    Tag nelliker og kanelstang op af æblerne.

  • 12.
    Vend æbler og rosiner med 50 g rørsukker, maizena og kardemomme, og læg frugten oven på mandelmelet.

  • 13.
    Fold tærtens kant forsigtigt ind over fyldet, og klem dejen sammen, så den holder sig selv lukket om frugten.

  • 14.
    Pensl kanten med sammenpisket æg, og drys med perlesukker.

  • 15.
    Bag tærten i ca. 40 min. ved 200°C.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11464 kj / 2740 kcal
Næringsindhold pr. 100g
916 kj / 219 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.0 g
Protein: 6 %3.2 g
Kulhydrat: 51.9 %28.0 g
Fedt: 36 %8.9 g
Alkohol: 6.1 %1.9 g
;