7 personer
Dej:
210 g hvedemel
1 spsk. flormelis
1 nip salt
100 g koldt smør
½ dl koldt vand
Fyld:
4 æbler
25 g rosiner
1½ dl portvin
1 kanelstang
6 nelliker
50 g mandelmel
2 spsk. rørsukker
50 g rørsukker
1 spsk. maizena
½ tsk. stødt kardemomme
1 æg til pensling
2 spsk. Perlesukker
Skræl æblerne, og skær dem i både. Kom dem i en skål med rosiner, portvin, kanel og nelliker, og lad det trække natten over.
Til dej blandes hvedemel, flormelis og salt. Skær smør i tern, og smuldr det ud i melet. Saml dejen med koldt vand, og pres den sammen til en flad kugle. Pak dejen ind i plastfolie, og lad den hvile i køleskabet i 30 min. Rul dejen ud til ca. 4 mm tykkelse og ca. 35 cm i diameter, og flyt den over på en bageplade med bagepapir. Bland mandelmel med 2 spsk. Rørsukker, og kom det i midten af tærten. Lad en kant på 6 cm være fri hele vejen rundt. Tag nelliker og kanelstang op af æblerne. Vend æbler og rosiner med 50 g rørsukker, maizena og kardemomme, og læg frugten oven på mandelmelet. Fold tærtens kant forsigtigt ind over fyldet, og klem dejen sammen, så den holder sig selv lukket om frugten. Pensl kanten med sammenpisket æg, og drys med perlesukker. Bag tærten i ca. 40 min. ved 200°C.
Energi pr. pers: 1329KJ/318Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,6 g.
Kulhydrat: 33,1 g.
Fedt: 11,2 g.