Meny.dk
KØB VIN
search
UGENS AVIS
LOG IND
Find butik
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Baby
Vin til maden
Mejeri i MENY
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Julegalette med portvinsæbler
Julegalette med portvinsæbler
Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
7 personer
dej:
210 g hvedemel
1 spsk flormelis
1 nip havsalt
100 g koldt smør
0.5 dl koldt vand
fyld:
4 æbler
25 g rosiner
1.5 dl hvide portvin
1 kanelstang
6 hele nelliker
50 g mandelmel
2 spsk rørsukker
50 spsk rørsukker
1 spsk Maizena majsstivelse
0.5 tsk stødt kardemomme
1 æg til pensling
2 spsk perlesukker
Sådan gør du
1.
Skræl æblerne, og skær dem i både.
2.
Kom dem i en skål med rosiner, portvin, kanel og nelliker, og lad det trække natten over.
3.
Til dej blandes hvedemel, flormelis og salt.
4.
Skær smør i tern, og smuldr det ud i melet.
5.
Saml dejen med koldt vand, og pres den sammen til en flad kugle.
6.
Pak dejen ind i plastfolie, og lad den hvile i køleskabet i 30 min.
7.
Rul dejen ud til ca. 4 mm tykkelse og ca. 35 cm i diameter, og flyt den over på en bageplade med bagepapir.
8.
Bland mandelmel med 2 spsk.
9.
Rørsukker, og kom det i midten af tærten.
10.
Lad en kant på 6 cm være fri hele vejen rundt.
11.
Tag nelliker og kanelstang op af æblerne.
12.
Vend æbler og rosiner med 50 g rørsukker, maizena og kardemomme, og læg frugten oven på mandelmelet.
13.
Fold tærtens kant forsigtigt ind over fyldet, og klem dejen sammen, så den holder sig selv lukket om frugten.
14.
Pensl kanten med sammenpisket æg, og drys med perlesukker.
15.
Bag tærten i ca. 40 min. ved 200°C.
Frugt
SPISETID opskrift
Jul
Dessert
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11611 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
926 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
2.1 g
Protein:
5.4 %
2.9 g
Kulhydrat:
50.9 %
27.7 g
Fedt:
37.5 %
9.4 g
Alkohol:
6.2 %
1.9 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;