HjemOpskrifterJack Daniel’s spicy marinade til spareribs med citron-coleslaw

Jack Daniel’s spicy marinade til spareribs med citron-coleslaw

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1.5 kg revelsben
  • 1 tsk sort peberkorn
  • 1 løg
  • 1 spsk groft salt
  • vand
marinade
  • 100 g tomatketchup
  • 10 cl Jack Daniels Original
  • 2 spsk dijonsennep
  • 1 spsk tabascosauce
  • 4 spsk worcestershiresauce
  • 2 spsk sød chilisauce
  • 3 spsk sirup
  • 2 spsk solsikkeolie
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 2 tsk paprika
  • 2 spsk groft salt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
Coleslaw
  • 0.5 spidskål
  • 150 g rødkål
  • 3 gulerødder
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 spsk dijonsennep
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk honning
  • 4 spsk mayonnaise
  • 50 g økologisk creme fraiche 9%
  • 2 tsk citronskal (usprøjtet)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • 1.
    Kog spareribs i en stor gryde med vand sammen med et overskåret løg, peberkorn og salt i 1½ time.

  • 2.
    Lad kødet køle af i vandet, og tag det så op og dup det tørt.

  • 3.
    Kog alle ingredienser til BBQ-marinaden sammen i en gryde i 5 min., og lad det køle af.

  • 4.
    Smør marinade på, og grill spareribsene 10 min. pr. side.

  • 5.
    Til coleslaw snittes begge slags kål fint, og gulerødder skrælles og rives groft.

  • 6.
    Bland med grofthakket persille.

  • 7.
    Rør en dressing af dijonsennep, citronsaft, honning, mayonnaise, creme fraiche og citronskal.

  • 8.
    Smag til med salt og peber, og vend det i salaten.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
18532 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
665 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 25.8 %10.1 g
Kulhydrat: 16.8 %6.6 g
Fedt: 57.4 %10.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;