HjemOpskrifterIslagkage med jordbær og guf

Islagkage med jordbær og guf

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
Kagebunde
  • 3 æg
  • 120 g sukker
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 1 tsk bagepulver
  • 120 g hvedemel
  • 1 tsk smør + 1 spsk. hvedemel til formen
Fyld
  • 150 g jordbær + 200 g Jorbær til pynt
  • 50 g rørsukker
  • 2.5 dl letmælk
Pynt
  • 1 brev Dr.Oetker Guf til is med jordbærsmag
  • 1 g koldt jordbær

Sådan gør du

  • 1.
    Pisk æg, sukker og vaniljepasta grundigt sammen, til det er helt lyst og skummende.

  • 2.
    Bland bagepulver med mel, og sigt det ned i æggeblandingen.

  • 3.
    Vend forsigtigt dejen sammen uden at slå luft ud af den.

  • 4.
    Kom bagepapir i bunden af en springform på ca. 22 cm.

  • 5.
    Smør med smør, og drys med mel.

  • 6.
    Bank overskydende mel ud, og kom dejen i.

  • 7.
    Bag kagen i ca. 20 min. ved 175°C.

  • 8.
    Lad kagen køle helt af på en rist, og del den så i to bunde.

  • 9.
    Skær jordbær i mindre stykker, og kog dem i 5 min. sammen med sukker.

  • 10.
    Lad det køle af.

  • 11.
    Hæld basis til is i en skål sammen med mælk, og pisk med elpisker ved lav hastighed, til ingredienserne er blandet.

  • 12.
    Skru op på høj hastighed og pisk i yderligere 3 min.

  • 13.
    Vend isblandingen sammen med de afkølede jordbær.

  • 14.
    Rengør springformen, og kom den nederste kagebund i den.

  • 15.
    Kom isblandingen oven på, og læg den anden bund over.

  • 16.
    Kom islagkagen i fryseren i mindst 4 timer.

  • 17.
    Tag den ud af fryseren ca. 10 min. før servering.

  • 18.
    Lav imens guf ved at piske indholdet af brevet med koldt vand i 4 min. med en elpisker.

  • 19.
    Kom guf i en sprøjtepose, og dekorer kagen med guf og jordbær.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6565 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
618 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 10.2 %3.7 g
Kulhydrat: 75.2 %27.4 g
Fedt: 14.6 %2.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;