Islagkage med jordbær og citron parfait

fork and spoon
Dessert
clock
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

Hasselnøddebund med lakrids

100 g hasselnødder

65 g æggehvider (ca. 2-3 stykker)
100 g lyst rørsukker
2 tsk lakridsgranulat

 

Jordbærkompot og sirup

1 god vaniljestang

100 g lyst rørsukker

350 g jordbær

1 usprøjtet citron, saft og skal

5 hele peberkorn

Citron parfait

1 god vaniljestang

85 g lyst rørsukker

6 past. æggeblommer

3½  dl piskefløde

1½  usprøjtet citron, saft og skal

 

I øvrigt

100 g friske jordbær lidt mynteblade og skovsyre

Sådan gør du

Rist hasselnødderne af i oven ved 180˚C varmluft i ca. 10 min. Nulr skallerne af nødderne og hak dem fint. Pisk æggehvider og sukker til en luftig marengs. Vend forsigtigt nødderne og lakrids i maregnsen. Hæld nøddemassen op i en springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden. Bag nøddebunden ved 180˚C varmluft i 15-18 min. Lad bunden køle helt af. 

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Kom den tomme vaniljestang, vaniljesukker, sukker, fintrevet citronskal og -saft, jordbær og peberkorn op i en lille gryde og bring i kog under låg. Lad det småsimre i 10 min. Fisk jordbærrene op og placer dem ovenpå hasselnøddebunden med lidt afstand til kanten. Kog vaniljestang, peberkorn og jordbærsaften til en tyk sirup ved middelvarme - ca. 10 min. Lad jordbærsiruppen køle af, og sigt herefter saften igennem en sigte. Opbevar jordbærsiruppen på køl. 

Flæk vaniljestangen på langs og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Mas vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret. Pisk æggeblommer, vaniljesukker og rørsukker med elpisker eller røremaskine til en lys og luftig masse. Pisk fløden til flødeskum i en anden skål, og vend flødeskummen i æggeblandingen. Riv citronskallen fint og vend citronsaft og -skal i parfaiten. Hæld citronparfaiten op i formen og stil islagkagen på frost i mindst 3 timer, eller til den dag de skal bruges.

Befri islagkagen fra formen og placer den på et fad. Smør jordbærsirup ud over kagen, gerne så det løber lidt ned af siderne. Pynt af med jordbær, mynte og skovsyre

 

Energi pr. stk: 1496KJ/357Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g.:
Protein: 3,8 g.
Kulhydrat: 26,7g.
Fedt: 15,5 g