HjemOpskrifterIslagkage med jordbær og citron parfait

Islagkage med jordbær og citron parfait

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
hasselnøddebund med lakrids:
  • 100 g hasselnødder
  • 65 g æggehvider
  • 100 g lyst rørsukker
  • 2 tsk lakridsgranulat
jordbærkompot og sirup:
  • 1 vaniljestang
  • 100 g lyst rørsukker
  • 350 g jordbær
  • 1 citron (usprøjtet), saft og skal
  • 5 hele peberkorn
citron parfait
  • 1 vaniljestang
  • 85 g lyst rørsukker
  • 6 pasteuriseret æggeblommer
  • 3.5 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 1.5 citroner (usprøjtede), saft og skal
i øvrigt:
  • 100 g friske jordbær
  • lidt mynteblade
  • skovsyre

Sådan gør du

  • 1.
    Rist hasselnødderne af i oven ved 180˚C varmluft i ca. 10 min.

  • 2.
    Nulr skallerne af nødderne og hak dem fint.

  • 3.
    Pisk æggehvider og sukker til en luftig marengs.

  • 4.
    Vend forsigtigt nødderne og lakrids i maregnsen.

  • 5.
    Hæld nøddemassen op i en springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden.

  • 6.
    Bag nøddebunden ved 180˚C varmluft i 15-18 min.

  • 7.
    Lad bunden køle helt af.

  • 8.
    Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud.

  • 9.
    Mas kornene sammen med en smule af sukkeret.

  • 10.
    Kom den tomme vaniljestang, vaniljesukker, sukker, fintrevet citronskal og -saft, jordbær og peberkorn op i en lille gryde og bring i kog under låg.

  • 11.
    Lad det småsimre i 10 min.

  • 12.
    Fisk jordbærrene op og placer dem ovenpå hasselnøddebunden med lidt afstand til kanten.

  • 13.
    Kog vaniljestang, peberkorn og jordbærsaften til en tyk sirup ved middelvarme - ca. 10 min.

  • 14.
    Lad jordbærsiruppen køle af, og sigt herefter saften igennem en sigte.

  • 15.
    Opbevar jordbærsiruppen på køl.

  • 16.
    Flæk vaniljestangen på langs og skrab nænsomt vaniljekornene ud.

  • 17.
    Mas vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret.

  • 18.
    Pisk æggeblommer, vaniljesukker og rørsukker med elpisker eller røremaskine til en lys og luftig masse.

  • 19.
    Pisk fløden til flødeskum i en anden skål, og vend flødeskummen i æggeblandingen.

  • 20.
    Riv citronskallen fint og vend citronsaft og -skal i parfaiten.

  • 21.
    Hæld citronparfaiten op i formen og stil islagkagen på frost i mindst 3 timer, eller til den dag de skal bruges.

  • 22.
    Befri islagkagen fra formen og placer den på et fad.

  • 23.
    Smør jordbærsirup ud over kagen, gerne så det løber lidt ned af siderne.

  • 24.
    Pynt af med jordbær, mynte og skovsyre.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15247 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
911 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.7 g
Protein: 5.2 %2.8 g
Kulhydrat: 39.4 %21.1 g
Fedt: 55.4 %13.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;