Meny.dk
KØB VIN
search
UGENS AVIS
LOG IND
Find butik
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Baby
Vin til maden
Mejeri i MENY
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Islagkage med jordbær og citron parfait
Islagkage med jordbær og citron parfait
Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
8 personer
hasselnøddebund med lakrids:
100 g hasselnødder
65 g æggehvider
100 g lyst rørsukker
2 tsk lakridsgranulat
jordbærkompot og sirup:
1 vaniljestang
100 g lyst rørsukker
350 g jordbær
1 citron (usprøjtet), saft og skal
5 hele peberkorn
citron parfait
1 vaniljestang
85 g lyst rørsukker
6 pasteuriseret æggeblommer
3.5 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
1.5 citroner (usprøjtede), saft og skal
i øvrigt:
100 g friske jordbær
lidt mynteblade
skovsyre
Sådan gør du
1.
Rist hasselnødderne af i oven ved 180˚C varmluft i ca. 10 min.
2.
Nulr skallerne af nødderne og hak dem fint.
3.
Pisk æggehvider og sukker til en luftig marengs.
4.
Vend forsigtigt nødderne og lakrids i maregnsen.
5.
Hæld nøddemassen op i en springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden.
6.
Bag nøddebunden ved 180˚C varmluft i 15-18 min.
7.
Lad bunden køle helt af.
8.
Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud.
9.
Mas kornene sammen med en smule af sukkeret.
10.
Kom den tomme vaniljestang, vaniljesukker, sukker, fintrevet citronskal og -saft, jordbær og peberkorn op i en lille gryde og bring i kog under låg.
11.
Lad det småsimre i 10 min.
12.
Fisk jordbærrene op og placer dem ovenpå hasselnøddebunden med lidt afstand til kanten.
13.
Kog vaniljestang, peberkorn og jordbærsaften til en tyk sirup ved middelvarme - ca. 10 min.
14.
Lad jordbærsiruppen køle af, og sigt herefter saften igennem en sigte.
15.
Opbevar jordbærsiruppen på køl.
16.
Flæk vaniljestangen på langs og skrab nænsomt vaniljekornene ud.
17.
Mas vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret.
18.
Pisk æggeblommer, vaniljesukker og rørsukker med elpisker eller røremaskine til en lys og luftig masse.
19.
Pisk fløden til flødeskum i en anden skål, og vend flødeskummen i æggeblandingen.
20.
Riv citronskallen fint og vend citronsaft og -skal i parfaiten.
21.
Hæld citronparfaiten op i formen og stil islagkagen på frost i mindst 3 timer, eller til den dag de skal bruges.
22.
Befri islagkagen fra formen og placer den på et fad.
23.
Smør jordbærsirup ud over kagen, gerne så det løber lidt ned af siderne.
24.
Pynt af med jordbær, mynte og skovsyre.
Is
Lagkager
SPISETID opskrift
Dessert
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15247 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
911 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.7 g
Protein:
5.2 %
2.8 g
Kulhydrat:
39.4 %
21.1 g
Fedt:
55.4 %
13.6 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;