HjemOpskrifterHvidkålssalat med æble, spinatdressing og bacon

Hvidkålssalat med æble, spinatdressing og bacon

Måltidstype:
Salater
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Ingredienser
  • 125 g bacon i skiver
  • 400 g hvidkål
  • 2 æbler
  • 4 forårsløg
  • 50 g frisk spinat
  • Stor 1 håndfuld frisk basilikum
  • Stor 1 håndfuld bredbladet persille
  • Lille 1 bundt frisk dild + ekstra til pynt
  • 1 saft fra citronsaft
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g saltristede cashewnødder
  • 0.5 dl olivenolie
  • 50 g yoghurt 10%
  • 1 knivspids salt & sort peber

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Steg bacon sprødt i en tør pande.

  • 2.
    Læg det på et par stykker køkkenrulle, og knus det herefter groft.

  • 3.
    Snit hvidkål fint.

  • 4.
    Skær æble i tynde både, og snit forårsløg fint. kom 1/3 af forårsløgene i en blender sammen med spinat, persille, basilikum, dild, citronsaft, hvidløg, cashewnødder, olivenolie og græsk yoghurt, og blend det til en cremet dressing.

  • 5.
    Smag til med salt og peber.

  • 6.
    Vend hvidkål sammen med æble.

  • 7.
    Vend dressingen i, og drys med bacon og resten af forårsløgene og dilden.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6078 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
571 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.2 g
Protein: 10.1 %3.4 g
Kulhydrat: 18.9 %6.3 g
Fedt: 71 %10.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;