Sådan gør du
Hollandaise
Hollandaise er en meget simpel sauce, der er hurtig at lave. Det eneste udfordrende ved den er, at man skal passe på, at den ikke bliver for varm, da æggeblommerne så koagulerer og saucen skiller. Brug evt. et termometer og hold temperaturen under 68 °C. Sørg også for at det smeltede smør ikke er for varmt. Hvis du er uheldig og din hollandaise alligevel skiller, så kan du si æggedelen fra og bruge smørret igen sammen med nye æggeblommer.
Fremgangsmåde
1.
Skræl aspargesene grundigt fra top til bund.
2.
Skær den nederste del af aspargesene.
3.
Kog aspargesene i letsaltet vand i 2-5 min. afhængig af aspargesenes tykkelse.
4.
Lad dem dryppe af i en sigte.
5.
Til hollandaise smeltes smørret langsomt i en lille gryde.
6.
Lad mælkeproteinerne falde til bunds – det er den hvide del og den skal ikke bruges.
7.
Kom æggeblommer og vand i en anden gryde og pisk dem sammen.
8.
Varm gryden op ved meget svag varme – du kan også lave saucen over vandbad, hvis dit komfur bliver for hurtigt varmt.
9.
Pisk luft ind i blommerne, mens de varmes forsigtigt op.
10.
Begynd at tilsætte lidt smeltet smør ad gangen og pisk det godt ind i æggeblommerne.
11.
Fortsæt med at tilsætte smør og piske, til der kun er det hvide tilbage i smørgryden, som du ikke skal bruge.
12.
Fortsæt med at varme saucen forsigtigt, mens der piskes.
13.
Når saucen når 65-68 °C tykner den.
14.
Sluk for varmen og smag til med citronsaft og hvid peber.
15.
Anret de lune asparges på et fad og kom hollandaisen over.
16.
Pynt evt. med lidt dild eller kørvel.
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5591 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
693 kj / 0 kcal
EnergifordelingFiber: | | 1.9 g |
Protein: | 5.2 % | 2.1 g |
Kulhydrat: | 7.4 % | 3.0 g |
Fedt: | 87.4 % | 16.4 g |
Alkohol: | 0 % | 0.0 g |