HjemOpskrifterHjemmerørt krydderost med parmesan og pinjekerner

Hjemmerørt krydderost med parmesan og pinjekerner

Måltidstype:
Tilbehør
Arbejdstid:
0-30 min
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 50 g pinjekerner
  • 200 g flødeost naturel
  • 2 spsk hakket frisk basilikum
  • 1 spsk hakket bredbladet persille
  • 1 spsk hakket citronskal (usprøjtet)
  • 1 fed hvidløg
  • sort peber
  • 25 g fintrevet parmesanost

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rist pinjekernerne i en tør pande i 5 min. ved middel varme.

  • 2.
    Lad dem køle af.

  • 3.
    Rør flødeost sammen med basilikum, persille, revet citronskal og knust hvidløg.

  • 4.
    Krydr godt med sort peber, og rør halvdelen af parmesanen i.

  • 5.
    Form osten til en kugle.

  • 6.
    Kom pinjekerner og resten af parmesanen i en dyb tallerken, og rul osten i det, så den bliver dækket overalt af pinjekerner og parmesan.

  • 7.
    Sæt osten i køleskabet i mindst 2 timer.

  • 8.
    Servér med fx kiks.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4019 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1395 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 11.4 %9.3 g
Kulhydrat: 5 %4.1 g
Fedt: 83.6 %31.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;