HjemOpskrifterHjemmelavet pappardelle med grønne asparges og pancetta

Hjemmelavet pappardelle med grønne asparges og pancetta

Måltidstype:
Ikke angivet
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Pastadej
  • 300 g tipo 00 hvedemel
  • 3 æg
  • 1 æggeblomme
  • durummel til udrulning
  • salt til kogning
Sauce
  • 1 fed hvidløg
  • 150 g pancetta
  • 1 Bunch grøn asparges
  • 1 bundt frisk kørvel
  • 2 dl piskefløde
  • salt
  • sort peber
  • 25 g parmigiano reggiano + ekstra til servering
  • pastakoge- vand

Sådan gør du

Tilberedning
  • 1.
    Læg melet i en bunke på køkkenbordet.

  • 2.
    Lav en fordybning i midten, og slå æggene ud i den.

  • 3.
    Kom også den ekstra æggeblomme i.

  • 4.
    Brug en gaffel til at røre æggene forsigtigt sammen, og begynd gradvist at inkorporere melet.

  • 5.
    Ælt den så hurtigt sammen – den skal ikke æltes ret meget, da dejen så kan blive kompakt og sej.

  • 6.
    Pak dejen ind i plastfolie, og lad den hvile i 30 min. på køkkenbordet.

  • 7.
    Herefter kan dejen deles i to og køres igennem pastamaskinen til tynde, lange stykker dej.

  • 8.
    Efter de første to rulninger foldes dejen en gang, inden den køres igennem igen.

  • 9.
    Start med den tykkeste indstilling, og fortsæt til indstilling 5 eller 6.

  • 10.
    Dejen kan også udrulles i hånden.

  • 11.
    Brug durummel til at drysse dejen med, så den ikke klistrer.

  • 12.
    Når dejen er rullet ud, foldes hvert stykke løst sammen og skæres i 2-3 cm brede stykker.

  • 13.
    Rul stykkerne ud, og læg dem på et rent viskestykke, til de skal koges.

  • 14.
    Kog pastaen i saltet vand i 2-3 min.

  • 15.
    Gem 2 dl af kogevandet.

  • 16.
    Hak hvidløg fint, og skær pancetta i tern eller lameller.

  • 17.
    Bræk bunden af dine asparges, og skær dem i tynde skiver på skrå.

  • 18.
    Hak kørvlen groft.

  • 19.
    Steg pancettaen sprød i en tør pande, og læg den til side.

  • 20.
    Kom hvidløg i panden og steg et minut.

  • 21.
    Tilsæt asparges og fløde, og lad det koge op.

  • 22.
    Kom salt og peber i.

  • 23.
    Kom den kogte pasta i saucen sammen med parmesan og stegt pancetta, og vend det sammen.

  • 24.
    Brug pastakogevandet til at løsne op i saucen.

  • 25.
    Kom til sidst kørvel på, og servér med ekstra parmesan.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11216 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1291 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 14.8 %11.3 g
Kulhydrat: 32.8 %24.9 g
Fedt: 52.4 %18.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;