HjemOpskrifterHindbærguf og ristede mandelflager

Hindbærguf og ristede mandelflager

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Ingredienser
  • 200 g sukker
  • 1 dl vand
  • 3 æggehvider (ca. 100 g)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 150 g hindbær
  • 50 g mandelflager
  • mynte til pynt

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Kom sukker og vand i en gryde og smelt det sammen.

  • 2.
    Lad det stå og boble i 5-10 min. til siruppen tykner.

  • 3.
    Siruppen skal være ca. 117 °C hvor den får sin tykke og lidt seje konsistens.

  • 4.
    Pisk imens æggehvider og vaniljesukker stive med en elpisker eller i en røremaskine.

  • 5.
    Fortsæt med at piske, mens den varme sukkerlage tilsættes i en tynd stråle.

  • 6.
    Pisk i 5 min. mere.

  • 7.
    Mos halvdelen af hindbærrene og vend dem i ægge- og sirupsmassen.

  • 8.
    Gem resten af hindbærrene til servering.

  • 9.
    Rist mandelflagerne gyldne i en tør pande i 5 min. ved middel varme.

  • 10.
    Kom en god skefuld guf på koldskålen og drys med mandelflager og hindbær.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4830 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
815 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.7 g
Protein: 7.4 %3.6 g
Kulhydrat: 76.9 %36.8 g
Fedt: 15.7 %3.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;