4 personer
200 g blødt smør
100 g sukker
1 tsk vaniljesukker
½ tsk mandelaroma eller mandelekstrakt
275 g hvedemel
100 g hindbærsyltetøj
Flormelis til pynt
Ca. 40 stk.
Rør smør sammen med sukker, vaniljesukker og mandelekstrakt. Ælt melet i og saml hurtigt dejen til en kugle.
Pak den ind i plastfolie, og lad den køle af i 30 min. Tril dejen til kugler på ca. femkrones størrelse. Sæt hver kugle på en bageplade, og brug tomlen til at lave en fordybning midt på. Fyld ½ tsk syltetøj i hvert hul, og bag småkagerne i 10-12 min ved. 175°C. Lad kagerne køle af, og pynt dem med drys af flormelis. Opbevares i kagedåse i op til en uge.
Energi pr. 100g: 1878KJ/449Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,1g.
Kulhydrat: 53,1g.
Fedt: 24,9 g.