Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Helstegt and med æble og rødvins-brombærsauce
Helstegt and med æble og rødvins-brombærsauce
Måltidstype:
Ikke angivet
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
6 personer
1 and (2500-3000 g)
salt og peber
3 æbler
250 g brombær
1 bundt frisk timian (lille)
1 løg
2 gulerødder
150 g knoldselleri
4 dl rødvin
6 dl vand
1 spsk engelsk sauce
1 dl piskefløde
2 spsk majsstivelse + (0,5 dl koldt vand)
evt. kulør
Sådan gør du
1.
Fjern posen med indvolde og hals fra anden.
2.
Rens og tør anden ind- og udvendigt.
3.
Krydr med salt og peber ud- og indvendigt.
4.
Skræl æblerne, og skær dem i både.
5.
Bland æblerne med halvdelen af brombærrene og halvdelen af din timian, og kom det i anden.
6.
Luk anden med kødsnor.
7.
Kom kråse og hals i en bradepande.
8.
Skær løg i både, og skær gulerod og knoldselleri i grove stykker.
9.
Læg dem i bradepanden sammen med resten af brombærrene og timianen (gem evt. lidt til pynt).
10.
Hæld rødvin og vand i bradepanden.
11.
Læg anden på en rist over bradepanden, og steg den med brystsiden opad i 2 timer ved 200 °C.
12.
Tjek undervejs, om der er brug for mere væde i bunden – tilsæt i så fald mere vand.
13.
Tag anden ud, og lad den hvile på risten, mens væden i bunden sigtes over i en gryde.
14.
Lad fedtet stige op til overfladen, og skum det meste fra.
15.
Lad saucen koge op, og tilsæt engelsk sauce og piskefløde.
16.
Jævn saucen med majsstivelse rørt op med lidt vand.
17.
Brug evt. kulør til at justere farven med.
18.
Skær anden ud, og pynt med ekstra brombær og timian.
19.
Servér saucen til.
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
22547 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
390 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.5 g
Protein:
54.8 %
12.6 g
Kulhydrat:
7.8 %
1.8 g
Fedt:
31.7 %
3.3 g
Alkohol:
5.7 %
0.7 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;