HjemOpskrifterHelstegt and med æble og rødvins-brombærsauce

Helstegt and med æble og rødvins-brombærsauce

Måltidstype:
Ikke angivet
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 1 and (2500-3000 g)
  • salt og peber
  • 3 æbler
  • 250 g brombær
  • 1 bundt frisk timian (lille)
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 150 g knoldselleri
  • 4 dl rødvin
  • 6 dl vand
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 1 dl piskefløde
  • 2 spsk majsstivelse + (0,5 dl koldt vand)
  • evt. kulør

Sådan gør du

  • 1.
    Fjern posen med indvolde og hals fra anden.

  • 2.
    Rens og tør anden ind- og udvendigt.

  • 3.
    Krydr med salt og peber ud- og indvendigt.

  • 4.
    Skræl æblerne, og skær dem i både.

  • 5.
    Bland æblerne med halvdelen af brombærrene og halvdelen af din timian, og kom det i anden.

  • 6.
    Luk anden med kødsnor.

  • 7.
    Kom kråse og hals i en bradepande.

  • 8.
    Skær løg i både, og skær gulerod og knoldselleri i grove stykker.

  • 9.
    Læg dem i bradepanden sammen med resten af brombærrene og timianen (gem evt. lidt til pynt).

  • 10.
    Hæld rødvin og vand i bradepanden.

  • 11.
    Læg anden på en rist over bradepanden, og steg den med brystsiden opad i 2 timer ved 200 °C.

  • 12.
    Tjek undervejs, om der er brug for mere væde i bunden – tilsæt i så fald mere vand.

  • 13.
    Tag anden ud, og lad den hvile på risten, mens væden i bunden sigtes over i en gryde.

  • 14.
    Lad fedtet stige op til overfladen, og skum det meste fra.

  • 15.
    Lad saucen koge op, og tilsæt engelsk sauce og piskefløde.

  • 16.
    Jævn saucen med majsstivelse rørt op med lidt vand.

  • 17.
    Brug evt. kulør til at justere farven med.

  • 18.
    Skær anden ud, og pynt med ekstra brombær og timian.

  • 19.
    Servér saucen til.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
22547 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
390 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.5 g
Protein: 54.8 %12.6 g
Kulhydrat: 7.8 %1.8 g
Fedt: 31.7 %3.3 g
Alkohol: 5.7 %0.7 g
;