HjemOpskrifterHelstegt and med æble, tranebær og rosmarin

Helstegt and med æble, tranebær og rosmarin

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2.8 kg ænder
  • 4 æbler
  • 125 g bacontern
  • 5 g tørrede tranebær
  • 1 spsk frisk rosmarin
  • salt & sort peber
  • 1 løg

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Tag anden ud af køleskabet 1 time før den skal steges.

  • 2.
    Steg bacon sprødt i en tør pande.

  • 3.
    Skræl æblerne og skær dem i både.

  • 4.
    Bland dem med bacon, tranebær og rosmarin og krydr godt med salt og peber.

  • 5.
    Fyld anden med æblefyldet og luk den med stegenåle og kødsnor.

  • 6.
    Krydr anden udenpå med salt.

  • 7.
    Fold vingerne ind bag ryggen og snør evt. lårene sammen foran.

  • 8.
    Kom anden på en rist over en bradepande med brystet opad.

  • 9.
    Hæld 1/2 l vand i og et løg i kvarte.

  • 10.
    Steg anden ved 180˚C. i 2 timer og 30 min.

  • 11.
    Skru evt. op til 225˚C . det sidste kvarter, hvis anden ikke her er helt brun.

  • 12.
    Tjek undervejs, at væden ikke koger ind i bradepanden, så der kun er fedt.

  • 13.
    Spæd evt. op med vand undervejs.

  • 14.
    Stik en kødnål ind ved overlåret og tjek om kødsaften er klar.

  • 15.
    Når den er det, er anden færdig.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16780 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
478 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.4 g
Protein: 58.3 %16.4 g
Kulhydrat: 6 %1.7 g
Fedt: 35.7 %4.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;