4 personer
1 kg hel kam af gris
2 tsk salt
Tomat- og rabarberrelish:
250 g rabarber i mindre stykker
250 g solmodne tomater i grove tern
100 g sukker
2 spsk eddike
1 tsk salt
½ tsk peber
Tabouleh:
400 g blomkålsris
100 g radiser i skiver
200 g tørret abrikoser i tern
100 g snack peber i tern
50 g grofthakket bredbladet persille
Dressing:
½ dl citronsaft
2 tsk flydende honning
1 dl olivenolie
Salt og kværnet peber
Pynt: Bredbladet persille
Dup kødet tør, rids sværene næsten til kødet. Gnid salt i mellem hver svær. Varm grill op til indirekte varme, kom kam af gris på grill og steg i ca. 75 min. Check centrumtemperatur skal være mindst 68 ° grader. Lad kødet hvile 15 min. inden udskæring.
Tomat- og rabarberrelish:
Skyl og skær rabarber i grove stykker på 3 cm. Skær tomater uden stilk i grove stykker. Kom det hele i en gryde med sukker og eddike. Koger ved svag til medium varme i ca. 30 min. Det skal koge ind så væden fordamper og får en fast konsistens. Smages til med salt og peber. Kom tomat- og rabarberrelish i et sylteglas med låg og opbevares på køl.
Tabouleh:
Skær blomkål i mindre buketter. Kør blomkål i en foodprocessor til det ligner ris. Vend alle ingredienser sammen til en salat og til sidst vend med dressingen og lad det trække for at få mere smag.
Dressing:
Ryst alle ingredienser sammen i et glas med låg.
Anret skiver af kam af gris med tomat- og rabarberrelish sammen med tabouleh salaten.
Energi pr. person: 4494 Kj/ 1070 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,5 g
Kulhydrat: 9,0 g
Fedt: 12,0 g