Hel grillet kam af gris, tomat/rabarber relish og tabouleh salat med blomkål

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Hel grillet svinekam
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 kg hel kam af gris

2 tsk salt

 

Tomat- og rabarberrelish:

250 g rabarber i mindre stykker

250 g solmodne tomater i grove tern

100 g sukker

2 spsk eddike

1 tsk salt

½ tsk peber

 

Tabouleh:

400 g blomkålsris

100 g radiser i skiver

200 g tørret abrikoser i tern

100 g snack peber i tern

50 g grofthakket bredbladet persille

 

Dressing:

½ dl citronsaft

2 tsk flydende honning

1 dl olivenolie

Salt og kværnet peber

 

Pynt: Bredbladet persille

Sådan gør du

Dup kødet tør, rids sværene næsten til kødet. Gnid salt i mellem hver svær. Varm grill op til indirekte varme, kom kam af gris på grill og steg i ca. 75 min. Check centrumtemperatur skal være mindst 68 ° grader. Lad kødet hvile 15 min. inden udskæring.

 

Tomat- og rabarberrelish:

Skyl og skær rabarber i grove stykker på 3 cm. Skær tomater uden stilk i grove stykker. Kom det hele i en gryde med sukker og eddike. Koger ved svag til medium varme i ca. 30 min. Det skal koge ind så væden fordamper og får en fast konsistens. Smages til med salt og peber. Kom tomat- og rabarberrelish i et sylteglas med låg og opbevares på køl.

 

Tabouleh:

Skær blomkål i mindre buketter. Kør blomkål i en foodprocessor til det ligner ris. Vend alle ingredienser sammen til en salat og til sidst vend med dressingen og lad det trække for at få mere smag.

 

Dressing:

Ryst alle ingredienser sammen i et glas med låg.

Anret skiver af kam af gris med tomat- og rabarberrelish sammen med tabouleh salaten.

 

Energi pr. person: 4494 Kj/ 1070 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,5 g
Kulhydrat: 9,0 g
Fedt: 12,0 g