HjemOpskrifterHaydari med fladbrød

Haydari med fladbrød

Måltidstype:
Tilbehør
Arbejdstid:
0-30 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 150 g feta
  • 3 røde peberfrugter
  • 1 rød chilipeber
  • 1 fed hvidløg
  • 1.5 dl persille
  • salt & peber
Tilbehør
  • 3 mellem tortillaer
  • 2 spsk smagsneutral olie
  • 0.5 salt
  • 1 dl persille (hakket)

Sådan gør du

  • 1.
    Skær stilken af peberfrugterne, og fjern kernerne.

  • 2.
    Læg peberfrugterne i et ovnfast fad, og grill dem i ovnen i 20 minutter ved 200 C.

  • 3.
    Skindet må gerne blive mørkt.

  • 4.
    Lad peberfrugterne køle lidt af, inden skindet pilles fra.

  • 5.
    Kom peberfrugterne i en blender sammen med fetaost, hakket chili, hvidløg og persille.

  • 6.
    Blend, til konsistensen er cremet, men stadig lidt ”grov”.

  • 7.
    Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

  • 8.
    Klip eller skær tortillabrødene i trekanter.

  • 9.
    Steg dem på en varm pande med olie, til de er sprøde.

  • 10.
    Læg dem over på et stykke køkkenrulle, og drys med salt.

  • 11.
    Anret haydari i en skål, og pynt gerne med lidt ekstra persille.

  • 12.
    Servér med sprøde tortillabrød.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4495 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
539 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 13.6 %4.3 g
Kulhydrat: 33.8 %10.7 g
Fedt: 52.6 %7.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;