Hasselbackkartofler og æbler med karamelliserede rødløg, dadler og bacon

fork and spoon
Tilbehør
clock
60-90 min
Hasselbackkartofler og æbler med karamelliserede rødløg, dadler og bacon
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

600 g danske lammefjordskartofler

4 stk Belle de Boskoop æbler

50 g smør

0,5 tsk salt

0,5 tsk sort peber

200 g økologiske dadler

3 stk mellemstore rødløg

100 g bacon

1 dl frisk timian
 

Sådan gør du

Vask og skræl kartoflerne. Skær æblerne i halve og fjern kernehuset. Skær hver kartoffel og de halve æbler i tynde skiver, uden at skære helt igennem. Læg kartoflerne på en bageplade og læg en tynd skive smør på toppen. Drys med friskkværnet sort peber og salt. Tilbered kartoflerne i varmluftsovn ved 200°C i 30 minutter. Tag bagepladen ud, og læg også æbler, dadler og rødløg i både på bagepladen. Tilbered det hele i ovnen i yderligere 10-20 minutter. 

Læg baconskiverne på en pande og steg dem, til de er gyldne og sprøde. Lad baconskiverne dryppe af på et stykke køkkenrulle. Servér hasselbackkartofler og æbler med dadler, rødløg og bacon i et fad. Drys frisk timian på kartoflerne.

 

Energi pr. person: 1667 kJ / 397 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,5 g
Fedt: 2,5 g
Kulhydrat: 19 g