HjemOpskrifterHasselbackkartofler og æbler med karamelliserede rødløg, dadler og bacon

Hasselbackkartofler og æbler med karamelliserede rødløg, dadler og bacon

Måltidstype:
Tilbehør
Arbejdstid:
60-90 min
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 600 g lammefjords kartofler
  • 4 Belle de Boskoop æbler
  • 50 g smør
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
  • 200 g dadler
  • 3 mellemstore rødløg
  • 100 g bacon
  • 1 dl frisk timian

Sådan gør du

  • 1.
    Vask og skræl kartoflerne.

  • 2.
    Skær æblerne i halve og fjern kernehuset.

  • 3.
    Skær hver kartoffel og de halve æbler i tynde skiver, uden at skære helt igennem.

  • 4.
    Læg kartoflerne på en bageplade og læg en tynd skive smør på toppen.

  • 5.
    Drys med friskkværnet sort peber og salt.

  • 6.
    Tilbered kartoflerne i varmluftsovn ved 200°C i 30 minutter.

  • 7.
    Tag bagepladen ud, og læg også æbler, dadler og rødløg i både på bagepladen.

  • 8.
    Tilbered det hele i ovnen i yderligere 10-20 minutter.

  • 9.
    Læg baconskiverne på en pande og steg dem, til de er gyldne og sprøde.

  • 10.
    Lad baconskiverne dryppe af på et stykke køkkenrulle.

  • 11.
    Servér hasselbackkartofler og æbler med dadler, rødløg og bacon i et fad.

  • 12.
    Drys frisk timian på kartoflerne.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8765 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
511 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.6 g
Protein: 6.2 %1.9 g
Kulhydrat: 61.6 %18.5 g
Fedt: 32.2 %4.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;