Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Gullasch med rodfrugter og rødvin

Bedømmelse (19)
60-90 min
4 personer

Ingredienser

25 g smør
800 g gullaschkød af skært okse
1 spsk paprika
1 tsk røget paprika
2 tsk spidskommen
1 ds tomatkoncentrat
2 store hvide løg
5 fed hvidløg
400 g knoldselleri
400 g persillerod
400 g gulerødder
1 liter bouillon
2 dl rødvin

Smørbolle til jævning:
25 g smør
2 spsk mel

Pynt:
Hakket persille

Tilbehør:
Kartoffelmos eller fuldkornsris 

Om råvarerne

Varm smør op i en støbejernsgryde, til det bruser. Brun kødet af på alle sider, gør det lidt ad gangen, så gryden forbliver varm. Tilsæt krydderier og rør det hele rundt. Kom tomatkoncentrat ved og lad det stege i et par minutter. Hak løg, knus hvidløg og skær knoldselleri og persillerod i mundrette stykker. Skær gulerødder i tykke skiver. Kom det hele i gryden sammen med 1 liter bouillon og 2 dl rødvin. Lad retten simre under låg i 60 minutter. Er kødet ikke helt mørt, skal retten have yderligere 30 minutter. Bland blødt smør og hvedemel sammen til en smørbolle.
Rør det i saucen, så retten bliver jævnet. Lad det småkoge lidt. Smag til med salt og sort, kværnet peber. Drys med hakket persille.

Tip: Gullasch kan med fordel laves dagen før.

 

Energi pr. person: 1947 kJ / 464 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,5 g
Kulhydrat: 3,0 g
Fedt: 1,5 g
Alkohol: 0,5 

Når du steger oksekød på panden, så skal du ikke være bange for at stege med for hård varme. Stegeskorpe smager godt, men jo længere tid du steger kødet desto mere tørt bliver det.
Gullasch med rodfrugter og rødvin

Varm smør op i en støbejernsgryde, til det bruser. Brun kødet af på alle sider, gør det lidt ad gangen, så gryden forbliver varm. Tilsæt krydderier og rør det hele rundt. Kom tomatkoncentrat ved og lad det stege i et par minutter. Hak løg, knus hvidløg og skær knoldselleri og persillerod i mundrette stykker. Skær gulerødder i tykke skiver. Kom det hele i gryden sammen med 1 liter bouillon og 2 dl rødvin. Lad retten simre under låg i 60 minutter. Er kødet ikke helt mørt, skal retten have yderligere 30 minutter. Bland blødt smør og hvedemel sammen til en smørbolle.
Rør det i saucen, så retten bliver jævnet. Lad det småkoge lidt. Smag til med salt og sort, kværnet peber. Drys med hakket persille.

Tip: Gullasch kan med fordel laves dagen før.

 

Energi pr. person: 1947 kJ / 464 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,5 g
Kulhydrat: 3,0 g
Fedt: 1,5 g
Alkohol: 0,5