HjemOpskrifterGullasch med rodfrugter og rødvin

Gullasch med rodfrugter og rødvin

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 spsk paprika
  • 25 g smør
  • 1 tsk røget paprika
  • 800 g gullaschkød af skært okse
  • 2 tsk hel spidskommen
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • 2 store løg
  • 5 fed hvidløg
  • 400 g knoldselleri
  • 400 g persillerødder
  • 400 g gulerødder
  • 1 liter oksebouillon
  • 2 dl rødvin
    smørbolle til jævning:
    • 25 g smør
    • 2 spsk hvedemel
      pynt:
      • hakket kruspersille
        tilbehør:
        • kartoffelmos eller fuldkornsris

        Sådan gør du

        • 1.
          Varm smør op i en støbejernsgryde, til det bruser.

        • 2.
          Brun kødet af på alle sider, gør det lidt ad gangen, så gryden forbliver varm.

        • 3.
          Tilsæt krydderier og rør det hele rundt.

        • 4.
          Kom tomatkoncentrat ved og lad det stege i et par minutter.

        • 5.
          Hak løg, knus hvidløg og skær knoldselleri og persillerod i mundrette stykker.

        • 6.
          Skær gulerødder i tykke skiver.

        • 7.
          Kom det hele i gryden sammen med 1 liter bouillon og 2 dl rødvin.

        • 8.
          Lad retten simre under låg i 60 minutter.

        • 9.
          Er kødet ikke helt mørt, skal retten have yderligere 30 minutter.

        • 10.
          Bland blødt smør og hvedemel sammen til en smørbolle.

        • 11.
          Rør det i saucen, så retten bliver jævnet.

        • 12.
          Lad det småkoge lidt.

        • 13.
          Smag til med salt og sort, kværnet peber.

        • 14.
          Drys med hakket persille.

        Næringsindhold:
        Energiindhold for hele retten:
        5617 kj / kcal
        Næringsindhold pr. 100g
        159 kj / 0 kcal
        Energifordeling
        ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
        Fiber: 1.3 g
        Protein: 8.4 %0.8 g
        Kulhydrat: 46.7 %4.4 g
        Fedt: 33.4 %1.4 g
        Alkohol: 11.5 %0.6 g
        ;