Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Gullasch med rodfrugter og rødvin
Gullasch med rodfrugter og rødvin
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
1 spsk paprika
25 g smør
1 tsk røget paprika
800 g gullaschkød af skært okse
2 tsk hel spidskommen
1 dåse koncentreret tomatpuré
2 store løg
5 fed hvidløg
400 g knoldselleri
400 g persillerødder
400 g gulerødder
1 liter oksebouillon
2 dl rødvin
smørbolle til jævning:
25 g smør
2 spsk hvedemel
pynt:
hakket kruspersille
tilbehør:
kartoffelmos eller fuldkornsris
Sådan gør du
1.
Varm smør op i en støbejernsgryde, til det bruser.
2.
Brun kødet af på alle sider, gør det lidt ad gangen, så gryden forbliver varm.
3.
Tilsæt krydderier og rør det hele rundt.
4.
Kom tomatkoncentrat ved og lad det stege i et par minutter.
5.
Hak løg, knus hvidløg og skær knoldselleri og persillerod i mundrette stykker.
6.
Skær gulerødder i tykke skiver.
7.
Kom det hele i gryden sammen med 1 liter bouillon og 2 dl rødvin.
8.
Lad retten simre under låg i 60 minutter.
9.
Er kødet ikke helt mørt, skal retten have yderligere 30 minutter.
10.
Bland blødt smør og hvedemel sammen til en smørbolle.
11.
Rør det i saucen, så retten bliver jævnet.
12.
Lad det småkoge lidt.
13.
Smag til med salt og sort, kværnet peber.
14.
Drys med hakket persille.
Suppe
Okse
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5617 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
159 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.3 g
Protein:
8.4 %
0.8 g
Kulhydrat:
46.7 %
4.4 g
Fedt:
33.4 %
1.4 g
Alkohol:
11.5 %
0.6 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;