
Varm smør op i en støbejernsgryde, til det bruser. Brun kødet af på alle sider, gør det lidt ad gangen, så gryden forbliver varm. Tilsæt krydderier og rør det hele rundt. Kom tomatkoncentrat ved og lad det stege i et par minutter. Hak løg, knus hvidløg og skær knoldselleri og persillerod i mundrette stykker. Skær gulerødder i tykke skiver. Kom det hele i gryden sammen med 1 liter bouillon og 2 dl rødvin. Lad retten simre under låg i 60 minutter. Er kødet ikke helt mørt, skal retten have yderligere 30 minutter. Bland blødt smør og hvedemel sammen til en smørbolle.
Rør det i saucen, så retten bliver jævnet. Lad det småkoge lidt. Smag til med salt og sort, kværnet peber. Drys med hakket persille.
Tip: Gullasch kan med fordel laves dagen før.
Energi pr. person: 1947 kJ / 464 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,5 g
Kulhydrat: 3,0 g
Fedt: 1,5 g
Alkohol: 0,5