HjemOpskrifterGullasch med rodfrugter og rødvin

Gullasch med rodfrugter og rødvin

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 spsk paprika
  • 50 g smør
  • 1 tsk røget paprika
  • 800 g gullaschkød af skært okse
  • 2 tsk hel spidskommen
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • 2 store zittauerløg
  • 5 fed hvidløg
  • 400 g knoldselleri
  • 400 g persillerødder
  • 400 g gulerødder
  • 1 liter oksebouillon
  • 2 dl rødvin
smørbolle til jævning:
  • 50 g smør
  • 2 spsk hvedemel
pynt:
  • hakket kruspersille
tilbehør:
  • kartoffelmos eller fuldkornsris

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Varm smør op i en støbejernsgryde, til det bruser.

  • 2.
    Brun kødet af på alle sider, gør det lidt ad gangen, så gryden forbliver varm.

  • 3.
    Tilsæt krydderier og rør det hele rundt.

  • 4.
    Kom tomatkoncentrat ved og lad det stege i et par minutter.

  • 5.
    Hak løg, knus hvidløg og skær knoldselleri og persillerod i mundrette stykker.

  • 6.
    Skær gulerødder i tykke skiver.

  • 7.
    Kom det hele i gryden sammen med 1 liter bouillon og 2 dl rødvin.

  • 8.
    Lad retten simre under låg i 60 minutter.

  • 9.
    Er kødet ikke helt mørt, skal retten have yderligere 30 minutter.

  • 10.
    Bland blødt smør og hvedemel sammen til en smørbolle.

  • 11.
    Rør det i saucen, så retten bliver jævnet.

  • 12.
    Lad det småkoge lidt.

  • 13.
    Smag til med salt og sort, kværnet peber.

  • 14.
    Drys med hakket persille.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5512 kj / 1317 kcal
Næringsindhold pr. 100g
157 kj / 37 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.5 g
Protein: 11.1 %1.0 g
Kulhydrat: 42.9 %3.9 g
Fedt: 35.7 %1.5 g
Alkohol: 10.3 %0.5 g
;