Gullasch med rodfrugter og rødvin

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Gullasch med rodfrugter og rødvin
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

25 g smør
800 g gullaschkød af skært okse
1 spsk paprika
1 tsk røget paprika
2 tsk spidskommen
1 ds tomatkoncentrat
2 store hvide løg
5 fed hvidløg
400 g knoldselleri
400 g persillerod
400 g gulerødder
1 liter bouillon
2 dl rødvin

Smørbolle til jævning:
25 g smør
2 spsk mel

Pynt:
Hakket persille

Tilbehør:
Kartoffelmos eller fuldkornsris 

Sådan gør du

Varm smør op i en støbejernsgryde, til det bruser. Brun kødet af på alle sider, gør det lidt ad gangen, så gryden forbliver varm. Tilsæt krydderier og rør det hele rundt. Kom tomatkoncentrat ved og lad det stege i et par minutter. Hak løg, knus hvidløg og skær knoldselleri og persillerod i mundrette stykker. Skær gulerødder i tykke skiver. Kom det hele i gryden sammen med 1 liter bouillon og 2 dl rødvin. Lad retten simre under låg i 60 minutter. Er kødet ikke helt mørt, skal retten have yderligere 30 minutter. Bland blødt smør og hvedemel sammen til en smørbolle.
Rør det i saucen, så retten bliver jævnet. Lad det småkoge lidt. Smag til med salt og sort, kværnet peber. Drys med hakket persille.

Tip: Gullasch kan med fordel laves dagen før.

 

Energi pr. person: 1947 kJ / 464 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,5 g
Kulhydrat: 3,0 g
Fedt: 1,5 g
Alkohol: 0,5