Jubilæum
Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Gulerodskage med creamcheese smørcreme

Bedømmelse (4)
60-90 min
8 personer

Ingredienser

300 g brun farin
2 dl rapsolie
4 æg
275 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
½ tsk. groft salt
1 spsk. kanel
1 tsk. vaniljesukker
400 g fintrevet gulerod
 

Smørcreme:
300 g blødt smør
400 g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
200 g flødeost
2-3 tsk. citronsaft

Om råvarerne

Rør brun farin sammen med olie og tilsæt æggene. Bland hvedemel med bagepulver, natron, salt, kanel og vaniljesukker og sigt det ned i æggeblandingen. Kom revne gulerødder i og rør dejen sammen – pas på ikke at røre for længe. Kom dejen i en springform på ca. 22 cm. foret med bagepapir. Bages ved 175°C i ca. 1 time. Lad kagen køle af.

Til smørcreme piskes smørret luftigt. Tilsæt vaniljesukker og pisk flormelis i lidt ad gangen. Når massen er hvid, piskes flødeosten i. Smag til med citronsaft. Del den afkølede kage i to og kom halvdelen af smørcremen imellem. Kom resten af smørcremen på toppen og pynt evt. med mandler og lidt hakket chokolade. Du kan også pynte med kandiseret gulerod.

 

Energi pr. person: 4418KJ/1056Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3 g. 
Kulhydrat: 40,9 g.
Fedt: 21,7 g.

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Gulerodskage med creamcheese smørcreme

Rør brun farin sammen med olie og tilsæt æggene. Bland hvedemel med bagepulver, natron, salt, kanel og vaniljesukker og sigt det ned i æggeblandingen. Kom revne gulerødder i og rør dejen sammen – pas på ikke at røre for længe. Kom dejen i en springform på ca. 22 cm. foret med bagepapir. Bages ved 175°C i ca. 1 time. Lad kagen køle af.

Til smørcreme piskes smørret luftigt. Tilsæt vaniljesukker og pisk flormelis i lidt ad gangen. Når massen er hvid, piskes flødeosten i. Smag til med citronsaft. Del den afkølede kage i to og kom halvdelen af smørcremen imellem. Kom resten af smørcremen på toppen og pynt evt. med mandler og lidt hakket chokolade. Du kan også pynte med kandiseret gulerod.

 

Energi pr. person: 4418KJ/1056Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3 g. 
Kulhydrat: 40,9 g.
Fedt: 21,7 g.