HjemOpskrifterGulerodskage med creamcheese smørcreme

Gulerodskage med creamcheese smørcreme

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 300 g brun farin
  • 2 dl rapsolie
  • 4 æg
  • 275 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 0.5 tsk groft salt
  • 1 spsk stødt kanel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 400 g fintrevet gulerødder
smørcreme:
  • 300 g blødt smør
  • 400 g flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 200 g flødeost naturel
  • 3 tsk friskpresset citronsaft

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rør brun farin sammen med olie og tilsæt æggene.

  • 2.
    Bland hvedemel med bagepulver, natron, salt, kanel og vaniljesukker og sigt det ned i æggeblandingen.

  • 3.
    Kom revne gulerødder i og rør dejen sammen – pas på ikke at røre for længe.

  • 4.
    Kom dejen i en springform på ca. 22 cm. foret med bagepapir.

  • 5.
    Bages ved 175°C i ca. 1 time.

  • 6.
    Lad kagen køle af.

  • 7.
    Til smørcreme piskes smørret luftigt.

  • 8.
    Tilsæt vaniljesukker og pisk flormelis i lidt ad gangen.

  • 9.
    Når massen er hvid, piskes flødeosten i.

  • 10.
    Smag til med citronsaft.

  • 11.
    Del den afkølede kage i to og kom halvdelen af smørcremen imellem.

  • 12.
    Kom resten af smørcremen på toppen og pynt evt. med mandler og lidt hakket chokolade.

  • 13.
    Du kan også pynte med kandiseret gulerod.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
35459 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1538 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 3.1 %2.8 g
Kulhydrat: 44.7 %40.5 g
Fedt: 52.2 %21.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;