8 personer
300 g brun farin
2 dl rapsolie
4 æg
275 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
½ tsk. groft salt
1 spsk. kanel
1 tsk. vaniljesukker
400 g fintrevet gulerod
Smørcreme:
300 g blødt smør
400 g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
200 g flødeost
2-3 tsk. citronsaft
Rør brun farin sammen med olie og tilsæt æggene. Bland hvedemel med bagepulver, natron, salt, kanel og vaniljesukker og sigt det ned i æggeblandingen. Kom revne gulerødder i og rør dejen sammen – pas på ikke at røre for længe. Kom dejen i en springform på ca. 22 cm. foret med bagepapir. Bages ved 175°C i ca. 1 time. Lad kagen køle af.
Til smørcreme piskes smørret luftigt. Tilsæt vaniljesukker og pisk flormelis i lidt ad gangen. Når massen er hvid, piskes flødeosten i. Smag til med citronsaft. Del den afkølede kage i to og kom halvdelen af smørcremen imellem. Kom resten af smørcremen på toppen og pynt evt. med mandler og lidt hakket chokolade. Du kan også pynte med kandiseret gulerod.
Energi pr. person: 4418KJ/1056Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3 g.
Kulhydrat: 40,9 g.
Fedt: 21,7 g.