HjemOpskrifterGulerodsboller

Gulerodsboller

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer
  • 50 g gær
  • 1 liter kærnemælk
  • 4 gulerødder
  • 1 spsk groft salt
  • 1 spsk honning
  • 35 g ristede pinjekerner
  • 2 spsk revet appelsinskal (usprøjtet)
  • 600 g grahamsmel
  • Ca. 650 g hvedemel

Sådan gør du

  • 1.
    Der bliver ca. 16-18 boller.

  • 2.
    Lun kærnemælken og rør gæren ud.

  • 3.
    Rør groftrevne gulerødder og de øvrige ingredienser i dejen - hold lidt af melet tilbage.

  • 4.
    Sørg for at dejen ikke bliver for fast.

  • 5.
    Lad dejen hæve lunt, tildækket ca. 1 time.

  • 6.
    Sæt store spiseskefulde af dejen på plader med bagepapir og lad bollerne efterhæve 8-10 minutter.

  • 7.
    Bag bollerne gyldne og sprøde ved 200 grader i 20-25 minutter, og afkøl på en bagerist. Opskrift og styling: Udviklet af Vibeke Lehn.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
20616 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
769 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 4.3 g
Protein: 13.8 %6.2 g
Kulhydrat: 76.6 %34.7 g
Fedt: 9.6 %2.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;