Grydestegt kylling med skalotteløg, sensommersvampe og -bær

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 hel kylling, min. 1,3 kg

12 skalotteløg

Smør eller olie til bruning

3-4 timiankviste

3 dl Marsala (italiensk hedvin) eller rød portvin

200 g rensede svampe, fx kantareller

250 g bær, fx blåbær og hindbær eller dem, du har og holder af

Salt, peber

Sådan gør du

Rens og skyl kyllingen og partér den i bryst og lår. Del bryststykket i to og halvér eventuelt lårene. Brun kyllingestykkerne i en tykbundet gryde i lidt smør eller olie, tilsæt skalotteløg og brun endnu 3-4 minutter. Krydr med salt, peber og timian, hæld vin på og lad simre 30 minutter under låg. 

Rens svampene og halvér de største. Sautér dem et par minutter på en pande i lidt smør og læg dem i kyllingegryden. Lad simre yderligere 10 minutter, kom bærrene i gryden, smag til og servér.