HjemOpskrifterGrydestegt kylling med skalotteløg, sensommersvampe og -bær

Grydestegt kylling med skalotteløg, sensommersvampe og -bær

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 1 hel kylling
  • 12 skalotteløg
  • smør til bruning
  • 3 friske timiankviste
  • 3 dl marsala
  • 200 g svampe fx kantareller
  • 250 g bær fx blåbær el. hindbær
  • salt & sort peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rens og skyl kyllingen og partér den i bryst og lår.

  • 2.
    Del bryststykket i to og halvér eventuelt lårene.

  • 3.
    Brun kyllingestykkerne i en tykbundet gryde i lidt smør eller olie, tilsæt skalotteløg og brun endnu 3-4 minutter.

  • 4.
    Krydr med salt, peber og timian, hæld vin på og lad simre 30 minutter under låg.

  • 5.
    Rens svampene og halvér de største.

  • 6.
    Sautér dem et par minutter på en pande i lidt smør og læg dem i kyllingegryden.

  • 7.
    Lad simre yderligere 10 minutter, kom bærrene i gryden, smag til og servér.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10391 kj / 2483 kcal
Næringsindhold pr. 100g
461 kj / 110 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 44.7 %12.1 g
Kulhydrat: 10.6 %2.9 g
Fedt: 31.3 %3.9 g
Alkohol: 13.4 %2.1 g
;